Les JERC commemoren la proclamació de l'Estat Català, l'octubre del 1934


  • Comparteix:

La secció local de les JERC organitzarà el proper 7 d'octubre un acte per commemorar la proclamació, per part de Lluís Companys, de l'Estat Català el 6 d'octubre de 1934. Les JERC oferiran un sopar-debat sobre la figura de l'expresident de la Generalitat, a banda d'altres actes de caire simbòlic.

Els actes commemoratius es faran el dijous 7 d'octubre a la plaça d'Octavià, on la secció local de les JERC hissarà una senyera i un personatge destacat llegirà un manifest. Les joventuts republicanes volen que la lectura vagi a càrrec de l'actor Joel Joan, però encara no han confirmat la seva assistència.

Acte seguit es farà un sopar-debat al Centre Cultural per parlar de la figura de Lluís Companys i la seva trajectòria nacionalista abans i després dels fets d'octubre de 1934. Ho explica el membre de les JERC Roger Tugas.

Roger Tugas

Sabem que certs historiadors diuen que Companys va proclamar l'Estat Català més per defensar les esquerres que el nacionalisme i que va ser llavors quan es va fer nacionalista


El sopar-debat comptarà amb la presència de l'historiador i president del CADCI (Centre autonòmic de dependents del comerç i la indústria), Agustí Barrera, i es treballa també per garantir l'assistència d'algun familiar de l'expresident de la Generalitat afusellat, provablement l'historiador Agustí Colomines i Companys.

Aquesta iniciativa de les JERC de Sant Cugat es farà el 7 d'octubre per tal de no coincidir amb l'acte que es farà a Barcelona un dia abans. A l'acte barceloní, a l'Ateneu de la ciutat comtal, hi assistiran els historiadors Enric Calpena i Oriol Jonqueres, i vol ser l'inici d'una campanya a nivell nacional, lligada amb la de l'Estatut, que promou el lema 'Construïm un Estat català democràtic, social i del benestar'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.