La CUP-PC demana que l'Ajuntament es comprometi a acabar amb el transfuguisme polític


  • Comparteix:

La CUP-PC vol evitar casos de regidors no adscrits als grups polítics al ple municipal

La CUP-PC vol evitar casos de regidors no adscrits als grups polítics al ple municipal

La CUP-PC insta l'Ajuntament a condemnar públicament l'acció de transfuguisme polític, un fet que, diuen, ja s'ha produït en els tres darrers mandats, i a adoptar mesures dissuasives de caràcter reglamentari contra aquesta pràctica. La coalició presenta una moció al proper ple en què demana el compromís de tots els grups municipals amb el pacte antitransfuguisme, a més de l'elaboració d'un informe que reculli els canvis d'adscripció política que s'han produït.

La regidora de la CUP-PC Lourdes Llorente ha explicat a Cugat.cat que el transfuguisme es tracta de 'manca d'ètica' per 'no respectar' el resultat electoral a més d'una 'traïció' als companys de partit.

Lourdes Llorente

És una manca d'ètica claríssima cap a les persones que han votat i cap als resultats electorals. Un trànsfuga canvia la correlació de forces que s'ha votat i ho fa sense cap mandat, per voluntat pròpia i traint els seus companys de formació.


Llorente ha explicat que era un tema que tenien pendent i que l'aprovació dels pressupostos amb el vot del regidor no adscrit i exrepresentant de la CUP-PC, Dimitri Defranc, ha estat el detonant per posar-hi èmfasi. La CUP-PC considera que els grups municipals no haurien d''aprofitar-se' del vot del 'trànsfuga' per aprovar qüestions als plens.

El text que presenta la CUP-PC també inclou la petició perquè el Parlament faci els canvis pertinents en la legislació local per regular la figura dels regidors no adscrits, així com especificar a través del Reglament Orgànic Municipal (ROM) els drets i els deures d'aquests.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.