ERC-MES insta l'Ajuntament a donar suport al projecte de la UB per identificar desapareguts de la Guerra Civil


  • Comparteix:

Les mostres d'ADN serveixen per identificar desapareguts en fosses comunes / Foto: ACN

Les mostres d'ADN serveixen per identificar desapareguts en fosses comunes / Foto: ACN

ERC-MES proposa que l'Ajuntament mostri suport institucional al programa del Banc d'ADN de la Universitat de Barcelona (UB) per a la identificació de persones desaparegudes a la Guerra Civil i al període de postguerra, així com a qualsevol iniciativa en aquest sentit. Els republicans presenten una moció al ple de dilluns que ve en què també insten el consistori a difondre aquest i altres projectes que tinguin el mateix objectiu.

El text proposa organitzar conferències per difondre el projecte, formar els treballadors municipals perquè puguin informar a la ciutadania, enviar una circular a les entitats i comunicar el projecte a les xarxes socials corporatives, web i revistes de l'Ajuntament.

El regidor d'ERC-MES Ferran Villaseñor ha explicat a Cugat.cat que és una iniciativa d'àmbit estatal.

Ferran Villaseñor

És molt important recuperar la nostra història, que té coses positives i coses que no ho són. No es pot començar a fer una república amagant els morts sota les catifes.


El 2016, la Generalitat va crear un programa d'identificació genètica de desapareguts a fosses comunes a través del departament d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència. L'any passat, el Banc d'ADN de la UB va cedir prop de 200 mostres al govern català.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.