L'oposició reclama explicacions sobre la vinculació de Sant Cugat en el 'cas Palau'


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del ple municipal

Imatge d'arxiu del ple municipal

Els grups municipals lamenten la sentència del 'cas Palau', ja que vincula el nom de Sant Cugat amb el cobrament de comissions per obra pública, i reclamen explicacions a l'equip de govern. La CUP-PC, ERC-MES, ICV-EUiA i el PP exigeixen la depuració de responsabilitats polítiques. De la seva banda, Cs reclama a l'alcaldessa una explicació a la ciutadania, mentre que el PSC creu que s'ha demostrat 'la mala gestió', però defensa la presumpció d'innocència des de l'àmbit local. L'Ajuntament ha declinat fer cap tipus de valoració sobre la sentència en considerar que és un tema de partit. La resolució conclou que Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) va rebre diners de l'adjudicació del PAV3 de Sant Cugat.

La portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert, ha reclamat l'assumpció de les responsabilitats polítiques i ètiques, i el retorn dels diners dels santcugatencs.

Núria Gibert

Responsabilitat política i ètica, ja sigui per acció o per omissió. Agraïríem un gest de disculpes públiques.


La portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla, ha mostrat la seva indignació per la sentència i ha exigit la depuració de responsabilitats.

Mireia Ingla

Volem arribar fins al final i que es depurin responsabilitats. Són diners públics que han arribat a les butxaques d'algú.


El portaveu d'ICV-EUiA, Ramon Gutiérrez, ha explicat que des de l'agrupació no desconfien dels treballadors municipals, però que hi ha hagut 'algú en algun moment' que hi ha estat involucrat. El grup ecosocialista considera que la sentència arriba amb demora.

Ramon Gutiérrez

La sentència arriba després de molts anys. La justícia hauria de fer una reflexió. Creiem que qui la fa la paga.


El portaveu del PSC, Pere Soler, lamenta la relació de Sant Cugat amb un cas així, però recorda que la sentència no recull responsabilitats locals.

Pere Soler

Vincular Sant Cugat amb la corrupció no és positiu. És una sentència que fa nou anys que es jutja i la cúpula d'Urbanisme de llavors ja no hi és. Culpabilitzar l'actual govern em semblaria excessiu.


La CUP-PC i ERC-MES han assegurat a Cugat.cat que estudiaran les mesures a emprendre després d'aquesta sentència. Tampoc el PSC no descarta accions. Des de Cs, el portaveu Aldo Ciprian diu que el partit respecta la sentència del jutge i que no tenen previst emprendre accions contra l'antiga CDC. El que sí que es vol fer des de la formació taronja és reclamar explicacions de l'alcaldessa, Mercè Conesa, que llavors formava part de l'equip de govern.

Aldo Ciprian

S'ha de donar a Conesa la possibilitat que s'expliqui davant la ciutadania. Hi ha molts informes, però ens agradaria sentir de la veu de la primera representant de CDC a Sant Cugat què ha passat i que no passarà mai més.


És una visió compartida pel PP, que reclama a Conesa que exigeixi al seu partit la depuració de responsabilitats. El portaveu popular, Álvaro Benejam, ha lamentat que el nom de la ciutat quedi relacionat amb un cas de corrupció.

Álvaro Benejam

Valorem molt negativament que Sant Cugat estigui implicada en un cas de corrupció de CDC, on el partit està condemnat com a culpable.


L'Ajuntament ha declinat fer cap valoració, de moment, sobre la sentència feta pública aquest dilluns.

El PDeCAT s'ha fet seu el posicionament del partit a àmbit nacional, que remarca a través d'un comunicat el respecte a les resolucions judicials i el 'compromís amb la transparència i de bones pràctiques en l'acció política'. La formació insisteix que el partit és de nova creació i considera que CDC 'ja ha assumit totes les responsabilitats polítiques' al respecte del 'cas Palau'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.