ERC-MES demana a l'Ajuntament la creació d'un arxiu de dones rellevants de Sant Cugat


  • Comparteix:

Els regidors d'ERC-MES, en una imatge d'arxiu

Els regidors d'ERC-MES, en una imatge d'arxiu

ERC-MES demanarà a l'Ajuntament l'elaboració d'un arxiu de dones de Sant Cugat rellevants històricament. La coalició republicana presentarà una moció al proper ple amb què vol posar en valor les dones que han tingut un paper destacat a la ciutat, a través d'una recerca i la creació d'una base de dades documental, i amb l'aposta de continuar prioritzant la inclusió de noms de dona al nomenclàtor.

El text pretén canviar 'l'imaginari col·lectiu androcèntric' de la societat, perquè històricament 'només s'ha donat visibilitat als homes'. La portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla, considera que el feminisme també ha de 'mirar enrere' per 'canviar les coses' de cara al futur.

Mireia Ingla

El feminisme no només ha de lluitar per combatre les desigualtats entre homes i dones en l'actualitat i de cara al futur, sinó que també ha de mirar enrere. El feminisme ha de canviar l'imaginari col·lectiu propi d'una societat androcèntrica.


La comissió tècnica del nomenclàtor ja té com a prioritat des de fa set anys reduir la desigualtat entre noms d'homes i de dones als carrers i places de la ciutat. En la moció presentada pels republicans també es contempla fer difusió als mitjans i als canals de comunicació municipals del resultat de la recerca.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.