2.000 persones reclamen a Sant Cugat, amb Romeva, Rull i Gibert, la llibertat dels 'Jordis'


  • Comparteix:

Prop de 2.000 ciutadans han exigit aquest dimarts la posada en llibertat immediata dels 'Jordis', que sumen més de 90 dies reclosos a Soto del Real. És un desig compartit per la portaveu municipal de la CUP-PC, Núria Gibert, i els exconsellers Josep Rull i el santcugatenc Raül Romeva, que, després del pas per la presó, han emplaçat la ciutadania a continuar treballant per la consecució de la república. Ho han fet a la plaça de la Vila en una convocatòria de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), d'Òmnium i CDR. L'acte ha tingut una cantada de cançons protesta amb corals de la ciutat.

La vigília de la constitució del Parlament, les entitats i els partits independentistes s'han donat la mà en un acte que s'ha repetit en diverses ciutats del país. A Sant Cugat, la trobada s'ha farcit de bufandes grogues i cartells amb el lema 'Llibertat presos polítics'. Un missatge que, en forma de pancarta, ha retornat per tercera vegada a l'ajuntament.

Amb un record també per a Oriol Junqueras i Joaquim Forn, l'acte ha servit perquè Rull i Romeva acostin a la ciutadania l'experiència a Estremera. Tot plegat una exposició de raonaments a favor de la democràcia i la llibertat que els santcugatencs han secundat amb tres minuts de silenci, un per cada mes que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart fa que estan tancats.

El santcugatenc Raül Romeva ha refermat les accions que va emprendre el govern cessat i ha instat la ciutadania a no sentir-se culpable perquè tot plegat hagi acabat amb persones empresonades. L'exconseller ha carregat contra l'Estat espanyol per l'empresonament i ha demanat no defallir a l'hora de criticar-lo.

Raül Romeva

Volen convertir en un delicte un crim que no existeix. Això s'ha de denunciar de manera pacífica, contundent, constant i persistent.


Es tracta d'una crítica a la qual s'ha sumat l'exconseller Rull, que ha qüestionat la 'normalitat' de la situació que viu el país.

Josep Rull

No és normal tenir gent innocent empresonada per defensar les seves idees. Quan per defensar la unitat d'Espanya es vulneren drets, els problemes el tenen els ciutadans de l'Estat espanyol.


La portaveu del secretariat nacional de la CUP, Núria Gibert, veu la república catalana com l'única solució a la situació actual.

Núria Gibert

L'única manera que surtin de la presó és fer la República.


El president d'Òmnium, Lluís Bonet, el coordinador de l'ANC, Xavier Palet, i la membre del CDR Patri Gotarda també han intervingut en l'acte, que ha tingut lloc el mateix dia que s'ha restituït la pancarta amb el lema 'Llibertat presos polítics' a la façana de l'ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.