Port de Barcelona, possible destinació de Mercè Conesa


Temes relacionats

Damià Calvet: 'Era ignominiós que l'Estat intentés bloquejar la formació del govern 'sine die'' (29/mai/18)


  • Comparteix:

Conesa, en la presa de posessió de 2011 després de guanyar les seves primeres eleccions / Foto: Localpres

Conesa, en la presa de posessió de 2011 després de guanyar les seves primeres eleccions / Foto: Localpres

L'alcaldessa, Mercè Conesa, apunta com a nova presidenta del Port de Barcelona, ha publicat aquest dimecres NacióDigital. Un escenari que comportaria abandonar els càrrecs d'alcaldessa i de presidenta de la Diputació de Barcelona, però no necessàriament entregar l'acta de regidora. La renúncia de Conesa arribaria a un any dels eleccions municipals i amb la corresponent elecció d'un substitut. També està sobre la taula la remodelació del cartipàs, motivada per la sortida de Damià Calvet, nou conseller de Territori i Sostenibilitat.

Segons NacioDigital la incorporació de Conesa podria venir després de la presa de possessió dels consellers del nou govern. Una destinació que Conesa no ha confirmat, preguntada per aquest mitjà.

La renúncia com alcaldessa de la santcugatenca coincidiria en el temps amb la marxa de Damià Calvet com a conseller, el que deixa un seient buit al ple. Serà el del membre d'Units per Avançar i exregidor, Xavier Cortés, que ha confirmat a Cugat.cat l'acceptació de l'acta de regidor.

Una entrada en escena, la de Cortés, que obre diversos escenaris al ple, on el PDeCAT-Demòcrates governa en minoria. Si Cortés no s'alia amb el govern, el grup municipal es quedaria amb 10 regidors, un d'ells sense cartera, l'extinent d'alcalde d'Economia i únic representant de Demòcrates, Carles Brugarolas.

L'absència de Calvet tindrà impacte en el cartipàs en redistribuir-se tres de les carteres amb més pes: Urbanisme, Economia i Hisenda. Serà la tercera remodelació del mandat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.