Pas endavant de la nova ordenança de sorolls, vibracions i olors de Sant Cugat


Temes relacionats

Les olors s'incorporaran per primera vegada a l'ordenança de sorolls de l'Ajuntament (18/gen/18)


  • Comparteix:

Els veïns del Mercat Vell han lamentat diverses vegades els problemes per soroll i males olors

Els veïns del Mercat Vell han lamentat diverses vegades els problemes per soroll i males olors

El ple ha donat llum verda a l'aprovació inicial de la renovació de l'ordenança sobre el soroll i les vibracions, que estableix com a novetat les condicions que han de complir les sortides de fums dels establiments de restauració. En el camp acústic, el text també obliga l'Ajuntament a fer un mapa de soroll i de capacitat acústica i actuar als punts on se superin els llindars màxims. El text ha tirat endavant amb els vots de l'equip de govern, Cs, el PSC i el regidor no adscrit.

ESCOLTA-HO

El text estableix límits i recomanacions en àmbits com les activitats susceptibles de generar soroll, els vehicles a motor i els requeriments tècnics dels limitadors acústics. Precisament, aquests últims elements seran objecte d'al·legacions d'ERC-MES i la CUP-PC, que han demanat trobar una solució per reduir el cost que implica instal·lar-los, bé sigui per part de les entitats o de l'Ajuntament.

La normativa sobre olors, centrada en la restauració, s'ampliarà en el futur quan es tinguin més mitjans per mesurar-les, com ha explicat el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech.

Joan Puigdomènech

El principal focus prové dels serveis de restauració, de la dispersió de fums. El tema de les olors creixerà al llarg del temps i serà important en aquesta ordenança.


La voluntat del consistori és que el mapa de soroll es converteixi en una eina per ajudar a tirar endavant altres normatives a la ciutat, com l'ordenança de terrasses i el Pacte per la Nit, ja que fa una 'caracterització acústica de les places' que pot ajudar a establir quines activitats i quan es poden fer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.