Sant Cugat reitera el suport al model d'escola catalana i s'adherirà a Somescola


Temes relacionats

Sant Cugat rebutja les acusacions d''adoctrinament' de l'escola pública i reafirma el suport al model català (20/nov/17)

200 persones es concentren a favor de l'escola pública catalana i reproven les acusacions d'adoctrinament (25/oct/17)

Ensenyament es compromet a reformular el model de gestió del servei de menjador (13/set/17)


  • Comparteix:

L'escola, de nou a debat al ple

L'escola, de nou a debat al ple

El ple municipal referma el suport al model d'escola catalana i a la plataforma Somescola com a eina de cohesió social i en rebuig a les acusacions d'adoctrinament ideològic i marginació del castellà a l'aula. Ho ha fet en una moció conjunta del PDeCAT-Demòcrates, la CUP-PC, ERC-MES, ICV-EUiA i el PSC que estableix, a més, l'adhesió del consistori a la plataforma.

ESCOLTA-HO

Les formacions proposants han reiterat el suport al model d'immersió lingüística a l'escola pública catalana davant 'els atacs' de formacions com Cs i el PP, que hi han votat en contra. Ho ha expressat la regidora d'Educació, Esther Salat, que ha explicat que el text prové d'un acord entre l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FCM).

Esther Salat

La moció és fruit de l'acord de l'ACM i la FCM on es manifesta que compartim els principis de Somescola i assumim el compromís de donar suport a la seva feina.


Per altra banda, els taronges i els populars han rebutjat el text i han fet una crida a incorporar el castellà com a part integral del model de l'escola a Catalunya.

No és la primera vegada que el model d'escola catalana, sobre el qual l'Ajuntament no té competències, es debat al ple municipal en els últims mesos. Al novembre, per exemple, es va aprovar una moció del PDeCAT i el PSC que rebutjava 'les veus que posen en dubte l'escola catalana'. Al setembre, també hi va haver debat en una moció de Cs que demanava una educació 'trilingüe i de qualitat'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.