ERC-MES vol que el ple insti el govern espanyol a millorar la situació dels pensionistes


  • Comparteix:

La Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat s'ha concentrat, recentment, per reclamar millorar la seva situació

La Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat s'ha concentrat, recentment, per reclamar millorar la seva situació

El grup municipal d'ERC-MES presentarà una moció al ple de febrer per reclamar a l'Estat espanyol millores en la situació dels pensionistes. El text proposa una sèrie d'acords orientats a fer créixer les pensions per dues vies, la de la millora dels salaris i la d'un càlcul més generós dels números totals. Segons explica el regidor Èric Gómez, el sistema de pensions de l'estat és 'dels millors del món', però necessita un 'marc laboral estable'.

La primera de les mesures és la més immediata i insta el govern espanyol a lligar per llei la revalorització de les pensions a l'IPC, per evitar la pèrdua de poder adquisitiu. Els nous acords restants recorren les diverses etapes de la política de pensions i inclouen la millora dels salaris, la creació d'incentius fiscals per a les empreses que retribueixin per sobre del conveni col·lectiu, derogar les últimes reformes laborals i redimensionar el pes dels períodes de baixa cotització sobre el total final.

Tot plegat, ha assenyalat Èric Gómez, per millorar el poder adquisitiu dels pensionistes.

Èric Gomez

Si el que volem és garantir la viabilitat del sistema de pensions, el què hem de fer és garantir un marc laboral de qualitat i estable amb menys atur. Millors condicions laborals, implica millors pensions actuals.


La moció també proposa acords per promoure l'equiparació de les pensions entre homes i dones mitjançant la introducció d'un biaix corrector que tingui en compte la bretxa salarial. ERC ha presentat mocions similars arreu del territori català, coincidint amb la comissió que estudia el sistema de pensions al Congrés.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.