El PSC demanarà al ple que exigeixi al govern espanyol redefinir el sistema de pensions


  • Comparteix:

La Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat s'ha manifestat en diverses ocasions per unes 'pensions justes'

La Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat s'ha manifestat en diverses ocasions per unes 'pensions justes'

El PSC presenta una moció al ple d'aquest mes per reclamar a l'Estat espanyol que revisi i modifiqui l'actual sistema de pensions per garantir una distribució més igualitària i actualitzada. El grup municipal proposa un seguit d'acords per obtenir més ingressos que puguin anar destinats a mantenir o augmentar la despesa i reduir també les desigualtats que afecten, en aquest sentit, les dones.

El portaveu municipal socialista, Pere Soler, ha explicat a Cugat.cat que és un moment en què el sistema de pensions 'perilla' i que les polítiques del govern espanyol 'no el garanteixen' en el futur.

Pere Soler

Hi ha un cert perill de deteriorament del sistema de pensions i les polítiques del Partit Popular al govern no el garanteixen en un futur. No només s'ha de revisar el present, sinó també garantir un reequilibri entre el cost de la vida i les pensions.


El text proposa tornar al consens del 2011 amb la derogació de tots els canvis legals durant la presidència de Mariano Rajoy. A més, també vol 'garantir el poder adquisitiu de les pensions' amb una 'actualització' d'acord amb l'IPC, així com eliminar el factor de sostenibilitat establert pel PP.

La moció també inclou mesures per racionalitzar les despeses com desplaçar als pressupostos generals les que no corresponen a prestacions, a més d'incrementar els ingressos amb nous impostos a la banca i a les entitats financeres i amb la lluita contra el frau fiscal i l'ocupació irregular.

Finalment, el text proposa adoptar iniciatives per reduir el 'dèficit de gènere' entre homes i dones amb l'aprovació d'una llei d'igualtat laboral i introduir al Pacte de Toledo un principi de 'reequilibri' per revisar anualment el sistema.

ERC-MES també presentarà una moció en aquest sentit al ple de febrer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.