ICV enceta avui una consulta interna sobre la Constitució Europea


  • Comparteix:

El consell nacional de la formació s'ha posicionat aquest cap de setmana a favor del no

El consell nacional de la formació s'ha posicionat aquest cap de setmana a favor del no

El Consell Nacional d'Iniciativa per Catalunya-Verds ha acordat aquest cap de setmana posicionar-se en contra de la Constitució Europea. Avui s'obre un procés de consulta intern per veure quin és el posicionament dels membres de la formació ecosocialista, a la que estan cridats els seus 5.500 militants i que acabarà el proper 8 de novembre.

El 66% dels consellers nacionals d'Iniciativa han donat suport a l'informe presentat per l'eurodiputat Raül Romeva en el que rebutja la Constitució Europea. En el Consell Nacional, celebrat a Vilafranca del Penedès i que ha comptat amb la presència del coordinador general d'Izquierda Unida, Gaspar Llamazares, s'ha decidit obrir una consulta interna a la formació per tal de determinar la posició definitiva. Ho explica el portaveu local dels ecosocialistes i membre del Consell Nacional, Xavier Boix.

Xavier Boix

A partir de dilluns s'engegarà una consulta interna per veure el posicionament dels membres d'Iniciativa. De totes formes, avui el Consell Nacional s'ha posicionat amb el "no"


En el si d'Iniciativa, però, aquesta oposició està provocant algunes discrepàncies. L'eurodiputat Antoni Gutiérrez Díaz i el conseller de Medi Ambient, Salvador Milà, per exemple, han anunciat el seu vot favorable. Tot i així, el president d'Iniciativa per Catalunya-Verds, Joan Saura, considera que s'ha produït un debat profund i satisfactori per a tots i ha afegit que 'no ha guanyat ni ha perdut ningú'. De totes formes, Xavier Boix ha volgut deixar clar que l'oposició del Consell Nacional a la Constitució Europea és un 'no' europeista.

Xavier Boix

L'important és que és un "no" europeísta; no és un "no" crític amb la construcció europea, sinó amb el tractat que ens posen a la taula i amb el procés


El proper 8 de novembre és la data en la que es preveu tenir els resultats del referèndum intern, al que estan cridats els 5.500 militants de la formació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.