El jutge del Vendrell s'inhibeix del cas '3%' i el traspassa a l'Audiència Nacional


  • Comparteix:

La promoció de la plaça dels Rabassaires va investigar-se / Foto: ACN

La promoció de la plaça dels Rabassaires va investigar-se / Foto: ACN

El titular del jutjat d'instrucció número 1 del Vendrell, Josep Bosch, ha decidit inhibir-se de la causa anomenada del '3%', que investiga suposades comissions irregulars pagades a CDC per empresaris per tal de guanyar concursos públics, i traspassar-la a l'Audiència Nacional (AN) espanyola. La causa ha investigat diversos consistoris, com el de Sant Cugat, per adjudicacions presumptament relacionades amb el finançament il·legal de CDC.

Tal com va demanar fa unes setmanes la Fiscalia Anticorrupció, el jutge creu que la causa oberta inicialment per prevaricació, suborn i malversació pels suposats pagaments de Teyco a l'exalcalde de Torredembarra Daniel Masagué per construir un aparcament ha derivat en una causa judicial molt extensa que depassa les seves atribucions.

Inicialment només s'investigava l'Ajuntament de Torredembarra, però ara també estan sota lupa judicial els consistoris de Sant Cugat, Sant Celoni, Lloret de Mar, Figueres i Olot, a més de l'empresa de la Generalitat Infraestructures.cat, el Port de Barcelona, el Consorci d'Educació de Barcelona i l'empresa de l'Ajuntament de Barcelona Bimsa. També les empreses que suposadament haurien pagat les comissions irregulars: Teyco, Copisa, Rogasa i Oproler. Això fa que la causa abasti almenys tres audiències provincials.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.