Les JERC Sant Cugat retiren dues plaques franquistes 'pels reiterats incompliments de l'equip govern'


  • Comparteix:

Les plaques estaven al carrer Orient

Les plaques estaven al carrer Orient

Les Joventuts d'Esquerra Republicana (JERC) de Sant Cugat han retirat aquest divendres dues plaques franquistes del carrer Orient 'després dels reiterats incompliments de l'equip de govern'. La branca juvenil d'ERC insta el consistori a treure la tercera placa que encara queda al municipi, que es troba dins una propietat privada al carrer d'Abella, ja que asseguren que 'l'Ajuntament té capacitat jurídica per obligar el propietari de la casa a retirar-la'.

El regidor d'ERC-MES Èric Gómez ha explicat a Cugat.cat què els ha dut finalment a retirar les plaques i ha lamentat que l'equip de govern no 'hagi complert el compromís que va adquirir al ple'

Èric Gómez

Hem cregut que el que calia era realitzar tot el procediment necessari en les institucions polítiques que ens representen, en aquest cas el consistori i el ple municipal. Després de més d'un any i mig de reiterats incompliments per part d'un govern que es va comprometre a retirar-les és quan ens hem vist obligats a fer allò que hauria d'haver fet la brigada municipal a petició del govern.


Gómez també ha aclarit que la formació lliurarà les plaques a l'Ajuntament 'perquè faci el que li sembli més pertinent', ja sigui museïtzar-les o retornar-les a les comunitats.

Èric Gómez

Des de les JERC tenim clar que al nostre municipi no volem cap símbol franquista a la via pública. Creiem que després de quaranta anys d'una dictadura franquista ja va sent hora que Sant Cugat estigui lliure d'aquest tipus de símbols.


Les joventuts d'ERC han recordat que el grup municipal va presentar a principis de mandat una moció on instaven l'Ajuntament a convocar la comissió del nomenclàtor per canviar els noms dels carrers d'origen franquista i a 'retirar de forma immediata' la simbologia franquista de la ciutat en compliment de la Llei de la Memòria Històrica.

Gómez també ha apuntat que al maig de l'any passat la formació va presentar una segona moció 'que es va retirar en concens amb l'equip de govern' que es va comprometre a retirar la simbologia franquista i les plaques de l'Instituto Nacional de la Vivienda.






  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.