Lluís Recoder votarà 'sí' en el referèndum de la Constitució europea


  • Comparteix:

L'alcalde reconeix les mancances del tractat, però diu que suposa un avanç en la construcció europea

L'alcalde reconeix les mancances del tractat, però diu que suposa un avanç en la construcció europea

L'alcalde ha anunciat la seva posició 'favorable' sobre el referèndum de la Constitució europea. Lluís Recoder reconeix que el tractat europeu té mancances, com la no oficialitat del català, però considera que, malgrat això, suposa un avanç important en el procés d'integració europea.

Lluís Recoder ha valorat positivament el resultat del congrés extraordinari de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), que ha fixat la posició del partit sobre el tractat europeu. CDC ha rebutjat, de moment, el text de la Constitució europea, i ha condicionat el seu suport al reconeixement de l'oficialitat del català i la participació directa de la Generalitat a les institucions europees,entre d'altres aspectes.

A l'espera de resoldre aquestes mancances, que s'hauran de negociar amb el govern central, l'alcalde, Lluís Recoder, ha anunciat la seva posició 'favorable' al tractat europeu. Recoder admet que la Constitució no és perfecta, però afegeix que votar-hi en contra frenaria el procés d'integració europea.

Lluís Recoder

Allò que la Constitució europea no reconeix és important, però el text suposa un important avanç en la integració europea. Europa es construeix poc a poc.


Ara per ara, Lluís Recoder considera que s'ha d'obrir un procés de negociació amb el govern de José Luis Rodríguez Zapatero per aconseguir que el govern espanyol es comprometi a portar a Europa les reivindicacions catalanes. Malgrat tot, Recoder s'ha mostrat 'poc esperançat' que aquest procés arribi a bon port.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.