ICV-EUiA reclamarà al ple l'alliberament d'Ahed Tamimi i la condemna de l'ocupació israeliana


  • Comparteix:

Diverses manifestacions arreu del món han demanat l'alliberament d'Ahed Tamimi / Foto: Creative Commons

Diverses manifestacions arreu del món han demanat l'alliberament d'Ahed Tamimi / Foto: Creative Commons

ICV-EUiA demanarà al proper ple que l'Ajuntament manifesti el suport a Ahed Tamimi, una menor detinguda a Cisjordània al desembre, juntament amb la seva cosina i la seva mare, i que està empresonada de forma preventiva, acusada d'agressió a un militar. El grup també reclama en una moció que el consistori insti al govern espanyol a què sol·liciti a les autoritats israelianes el compliment i la ratificació de diversos tractats amb relació als drets humans i als drets de l'infant. El text inclou la condemna de 'l'ocupació israeliana als territoris palestins' i de 'l'espoli, l'explotació, la destrucció i l'exhauriment de les riqueses i recursos' de Palestina.

La coalició exposa dades de l'organització palestina Addameer, segons les quals 300 nens i nenes palestines es troben empresonats en centres penitenciaris i de seguretat. El portaveu d'ICV-EUiA, Ramon Gutiérrez, ha explicat a Cugat.cat que el cas d'Ahed Tamimi és 'paradigmàtic', però que sempre han alertat que Israel 'vulnera sistemàticament' convencions sobre els drets humans.

Ramon Gutiérrez

Nosaltres sempre hem defensat que Israel incompleix i vulnera sistemàticament moltes convencions en aquest sentit. Aquest cas, que és paradigmàtic, ens serveix per denunciar aquesta situació.


El text fa referència al compliment per part de les autoritats israelianes de la Convenció sobre els drets de l'infant ratificada per Israel el 1991. A més, si el ple hi votés a favor, l'Ajuntament també haurà d'instar el govern espanyol a què sol·liciti la ratificació per part d'Israel de diversos tractats, com el Tercer Protocol facultatiu de la Convenció sobre els drets de l'infant, entre d'altres.

La moció també inclou el compromís perquè l'Ajuntament eviti tenir 'qualsevol complicitat' amb 'l'ocupació, violació de drets humans i espoli de recursos' d'Israel amb Palestina.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.