La moció d'urgència per analitzar més adjudicacions d'obres públiques, principal incògnita del ple


Temes relacionats

Cs vol que l'Ajuntament se sumi al CatSalut per intensificar la campanya de vacunació contra la grip (15/feb/18)

ERC-MES vol que l'Ajuntament cedeixi gratuïtament les instal·lacions per als campus i casals esportius (12/feb/18)

ICV-EUiA reclamarà al ple l'alliberament d'Ahed Tamimi i la condemna de l'ocupació israeliana (12/feb/18)

La CUP-PC presentarà una moció per calendaritzar les millores del servei d'autobús a la Floresta ( 9/feb/18)

El PSC vol que Sant Cugat se sumi a la vaga feminista del 8-M ( 9/feb/18)

La CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA demanaran una altra auditoria per analitzar més adjudicacions d'obres públiques ( 8/feb/18)

ERC-MES vol que l'Observatori Sociològic estudiï les desigualtats socioeconòmiques a Sant Cugat ( 7/feb/18)

El PSC demanarà al ple que exigeixi al govern espanyol redefinir el sistema de pensions ( 6/feb/18)

ERC-MES vol que el ple insti el govern espanyol a millorar la situació dels pensionistes ( 5/feb/18)

La CUP-PC vol que s'estudiï la creació de 'parades intermèdies a demanda' per a dones al servei de bus ( 2/feb/18)

El PSC vol que la Generalitat pagui a Sant Cugat les subvencions a les escoles bressol d'entre 2012 i 2015 (31/gen/18)


  • Comparteix:

El ple comença a les quatre de la tarda / Foto: Localpres

El ple comença a les quatre de la tarda / Foto: Localpres

La moció d'urgència per exigir una nova auditoria que ampliï el nombre d'adjudicacions analitzades amb relació al presumpte finançament il·legal de CDC serà un dels punts clau del ple municipal d'aquest dilluns. El plenari haurà de decidir si accepta la urgència d'aquesta proposta de la CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA que demana un pas més ja que l'auditoria centrada en el pav3 de la Rambla del Celler, es troba en procés de licitació i això fa que no es pugui ampliar amb els casos que han sorgit des de la sentència del 'cas Palau'. La sessió plenària començarà a les quatre de la tarda i es podrà seguir a Facebook Live i, com és habitual, a Cugat.cat. A les vuit del vespre tindrà lloc l'audiència pública.

La sessió plenària també servirà per obrir un expedient per recuperar una zona verda de Valldoreix ocupada i per donar llum verda a l'aprovació provisional del Pla especial d'ordenació i concreció de l'ús de l'equipament multiesportiu que s'ha d'instal·lar al carrer Vall d'Or de Sant Cugat. També es donarà el vistiplau als canvis i incorporacions als consells de barri, entre d'altres.

Mocions dels grups municipals
- Els mateixos grups municipals que impulsen la moció d'urgència també presenten un text per demanar la calendarització de les millores del servei de bus urbà de la Floresta.

- En clau social també es demanarà, a petició d'ERC-MES i ICV-EUiA, que s'insti el govern espanyol a millorar la situació dels pensionistes. En aquesta línia, el PSC presenta una proposta per reclamar a l'Estat espanyol que revisi i modifiqui l'actual sistema de pensions per garantir una distribució més igualitària i actualitzada.

- Cs i el PP impulsen una moció per promoure la construcció d'un monument en record a les víctimes del terrorisme. La formació taronja, per la seva banda, també vol que l'Ajuntament se sumi al CatSalut per intensificar la campanya de vacunació contra la grip.

- Els grups municipals d'ERC-MES i ICV-EUiA defensaran una proposta que exigeix que la propera onada de l'Observatori Sociològic de Sant Cugat incorpori 'l'anàlisi de les desigualtats socioeconòmiques' de la ciutat.

- ICV-EUiA reclamarà que el consistori manifesti el suport a Ahed Tamimi, una menor detinguda a Cisjordània al desembre, juntament amb la seva cosina i la seva mare, i que està empresonada de forma preventiva, acusada d'agressió a un militar.

- En clau esportiva, ERC-MES instarà l'Ajuntament a cedir gratuïtament les instal·lacions esportives municipals a les entitats esportives durant tot l'any perquè hi puguin realitzar campus, casals i activitats similars sense haver d'assumir el preu del lloguer.

- El feminisme tindrà presència al ple amb dues propostes. La CUP-PC vol que s'estudiï la possibilitat d'implementar al servei d'autobús 'parades intermèdies' sota demanda perquè les dones puguin baixar més a prop de la seva destinació per garantir la seva seguretat. D'altra banda, el PSC vol que Sant Cugat se sumi a la vaga feminista del 8-M.

- El socialistes també exigeixen que la Generalitat pagui a Sant Cugat les subvencions a les escoles bressol d'entre el 2012 i el 2015.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.