El ple fa costat a pensionistes i jubilats en la demanda per unes pensions dignes


Temes relacionats

La Plataforma de Pensionistes i Jubilats de Sant Cugat, a punt per constituir-se legalment (15/feb/18)

El PSC demanarà al ple que exigeixi al govern espanyol redefinir el sistema de pensions ( 6/feb/18)

ERC-MES vol que el ple insti el govern espanyol a millorar la situació dels pensionistes ( 5/feb/18)


  • Comparteix:

Una de les concentracions de pensionistes a Sant Cugat / Foto: Juan Merino

Una de les concentracions de pensionistes a Sant Cugat / Foto: Juan Merino

El ple municipal ha aprovat aquest dilluns dues mocions que insten el govern espanyol a prendre mesures per garantir el sistema de pensions i la seva dignitat. Impulsades per ERC-MES i ICV-EUiA, d'una banda, i del PSC per l'altra; els acords posen el focus en la revalorització de les pensions vinculades a l'IPC i en les reformes necessàries per millorar l'ocupació i minimitzar la precarietat. El debat entre els grups municipals s'ha centrat en apuntar els responsables de l'actual situació del sistema espanyol de pensions i en demanar canvis per superar-la.

ESCOLTA-HO

En aquest sentit, el regidor d'ERC-MES Èric Gómez ha responsabilitzat el PP i el PSOE de la situació del fons de reserva de les pensions.

Èric Gómez

El sistema de pensions ha estat víctima de la política econòmica del PSOE i el PP, allunyada dels interessos de la població. Aquestes polítiques han portat a dilapidar el fons de reserva.


La moció d'ERC-MES i ICV-EUiA s'ha aprovat amb els vots del PDeCAT, la CUP-PC, ERC-MES, ICV-EUiA i el regidor no adscrit. Cs i el PSC s'han abstingut, mentre que el PP ha votat en contra. La proposta reclama mesures fiscals, la derogació de les reformes laborals del PP i el PSOE, situar com a despesa prioritària el pressupost de les pensions i promoure la seva equiparació entre homes i dones, entre d'altres.

Pel que fa a la moció presentada pel PSC, també posa èmfasi en garantir el poder adquisitiu de les pensions i fer marxa enrere en alguns dels canvis legislatius en aquesta matèria, a més del foment de l'ocupació. El portaveu del PSC, Pere Soler, ha explicat així la proposta.

Pere Soler

Cal tornar al consens i garantir el poder adquisitiu. És necessari racionalitzar les despeses amb l'objectiu d'incrementar els ingressos.


La moció del PSC ha rebut el suport del PDeCAT, ICV-EUiA i el regidor no adscrit. La CUP-PC, ERC-MES i el PP han votat en contra, mentre que Cs s'ha abstingut. També ho han fet els ecosocialistes en dos dels acords del text.

Tots els grups han coincidit en la necessitat de garantir un sistema sostenible basat en l'ocupació de qualitat. Tot i així, el portaveu del PP, Álvaro Benejam, ha carregat contra els proposants i ha defensat les mesures impulsades des del govern espanyol pel seu partit.

Álvaro Benejam

Totes dues mocions són demagògia i oportunisme. No aporten cap solució. Hem experimentat el fracàs de les mesures socialistes i ERC només pot finançar la Generalitat amb el FLA.


Coincidint amb el debat d'aquestes dues propostes al ple, la nova Plataforma de Pensionistes i Jubilats de Sant Cugat s'ha concentrat a les portes de l'ajuntament i ha participat a l'audiència pública.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.