Sant Cugat es compromet a instal·lar a la ciutat un monument en record de les víctimes del terrorisme


  • Comparteix:

L'últim acte relacionat amb les víctimes del terrorisme a Sant Cugat és l'homenatge anual a Ernest Lluch per part del PSC

L'últim acte relacionat amb les víctimes del terrorisme a Sant Cugat és l'homenatge anual a Ernest Lluch per part del PSC

L'Ajuntament reprendrà el compliment d'una moció aprovada el 2002 per instal·lar a la ciutat un monument d'homenatge a les víctimes del terrorisme. La iniciativa sorgeix d'una moció inicial conjunta presentada pel PP i per Cs i que ha estat aprovada amb les esmenes del PSC. PDeCAT-Demòcrates, el PP, Cs, el PSC i el regidor no adscrit han votat a favor de la moció amb les esmenes socialistes, mentre que ERC-MES i ICV-EUiA s'han abstingut i la CUP-PC hi ha votat en contra.

ESCOLTA-HO

El portaveu del PP, Álvaro Benejam, ha explicat els motius per presentar una moció aprovada el 2002 en aquest sentit.

Álvaro Benejam

Com que no s'ha dut a terme i mai s'ha arribat a executar l'acord de 2002, ho hem tornat a posar sobre la taula. També tenim en compte que aquest agost vam patir un atemptat de gran impacte a Barcelona amb alguna víctima de la nostra ciutat.


En aquest sentit, tant el PP com Cs han acceptat les esmenes del PSC. El regidor de Cs Sergio Blázquez ha reconegut que la moció 'millora' amb les esmenes socialistes.

Sergio Blázquez

No em cauen els anells per dir que la moció que vam presentar amb el PP era millorable i les esmenes l'han millorada. Per això no entenc per què ni ERC ni ICV voten favorablement a les esmenes.


El regidor no adscrit, Dimitri Defranc, que també havia presentat esmenes, les ha retirat per votar favorablement a les del grup socialista. En canvi, tant ERC-MES com ICV-EUiA s'han abstingut. Els republicans han justificat l'abstenció pel fet de ser 'coherent' amb el seu posicionament del grup al 2002. De la seva banda, els ecosocialistes han explicat l'abstenció amb aspectes que els 'xocaven' del text, com per exemple el fet de 'saltar-se' els procediments administratius per a la instal·lació del monument, així com que s''aprofiti' una moció aprovada al gener per donar visibilitat a les dones per escollir l'obra de l'artista local Pilar Mingorance.

La CUP-PC, a més, ha afegit que la definició que es fa de terrorisme a la moció és massa 'laxa' i que sovint es fa un 'ús polític' de les víctimes per part dels grups proposants. Per aquest motiu, els cupaires hi han votat en contra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.