L'Ajuntament estudiarà la creació de 'parades intermèdies a demanda' per a usuàries d'autobusos


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'un autobús públic

Imatge d'arxiu d'un autobús públic

L'Ajuntament s'ha compromès a estudiar la possibilitat de crear 'parades intermèdies a demanda' per a dones usuàries del servei d'autobusos que ho sol·licitin. La mesura neix a proposta d'una moció de la CUP-PC que s'ha aprovat després que els anticapitalistes acceptessin les esmenes de l'equip de govern. Tots els grups hi han votat a favor, tret d'ERC-MES que s'ha abstingut.

ESCOLTA-HO

Segons els cupaires, es tracta d'una iniciativa per millorar la 'sensació de seguretat' de les dones d'una manera 'fàcil, efectiva i barata'. S'aplicaria, sobretot, en els recorreguts nocturns. La regidora de la CUP-PC Lourdes Llorente ha explicat els beneficis de la mesura que proposa la moció.

Lourdes Llorente

Tractem d'evitar o reduir la sensació de por aprofitant iniciatives d'altres ciutats sense reduir els drets d'altres usuaris. Promovem que les dones no hagin de restringir la seva llibertat de moviment i puguin gaudir de tots els espais de la ciutat en la major franja horària possible.


L'únic grup que no ha votat favorablement ha estat ERC-MES. La portaveu republicana, Mireia Ingla, ha exposat els motius.

Mireia Ingla

El feminisme que fa anys que defensem des d'ERC és a l'antítesi del paternalisme. No dic que aquesta moció ho sigui, però sí que és un pedaç, posar una tireta a una ferida enorme que no resol el problema.


La iniciativa de les 'parades intermèdies a demanda' ha comptat recentment amb el vistiplau de ciutats com Terrassa i Vic, i ja s'aplica a municipis com Vitòria i Bilbao. De fet, la moció preveu demanar consell sobre la seva implementació a aquestes localitats. El text aprovat, també recull la possibilitat que es beneficiïn de la iniciativa col·lectius com la gent gran, els infants i les persones amb mobilitat reduïda. A més, a proposta de les esmenes de l'equip de govern, la moció també contempla treballar de manera conjunta amb l'àrea de mobilitat de l'AMB, que té les competències del transport municipal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.