Albert Ginjaume: 'És una caça de bruixes i m'ha tocat a mi'


Temes relacionats

El cònsol honorari de Finlàndia, el valldoreixenc Albert Ginjaume, destituït per reunir-se amb Conesa (25/feb/18)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de Ginjaume i Conesa / Foto: Diputació de Barcelona

Imatge d'arxiu de Ginjaume i Conesa / Foto: Diputació de Barcelona

El cònsol honorari de Finlàndia a Barcelona, el valldoreixenc Albert Ginjaume, considera que la seva destitució per haver convidat l'alcaldessa, Mercè Conesa, a un dinar respon a una 'caça de bruixes' sense motiu ja que mai ha manifestat que sigui independentista. En una entrevista a Cugat.cat, Ginjaume ha explicat que va convidar Conesa com a 'cinquena autoritat de Catalunya', ja que és la presidenta de la Diputació de Barcelona. El cònsol espera reunir-se properament amb la delegació del govern espanyol a Catalunya per demanar-los explicacions sobre la queixa que l'executiu va fer arribar a l'ambaixada de Finlàndia, i que ha provocat la seva destitució.

ESCOLTA-HO

Ginjaume ha afirmat que va convidar Conesa perquè és una pràctica habitual en els dinars mensuals que el cos consular organitza a Barcelona, en els quals es convida autoritats del país per conèixer les funcions de les respectives organitzacions.

Albert Ginjaume

Cada mes fem un dinar al qual convidem una autoritat. En aquell cas vam considerar que la presidenta de la Diputació era una bona candidata.


El valldoreixenc, que duia nou anys en el càrrec i que serà destituït oficialment a finals de mes, ha definit la decisió com una 'caça de bruixes'.

Albert Ginjaume

He intentat posar-me en contacte amb el ministeri i amb la delegació del govern espanyol a Catalunya. És una caixa de bruixes sense cap motiu, perquè ningú pot dir si sóc o no independentista.


El cònsol també ha afirmat que ha demanat explicacions a l'ambaixada de Finlàndia, de la qual ha dit que 'no està d'acord amb la queixa' del ministeri d'Afers Exteriors espanyol, però que no ha tingut més remei que acceptar-la.

Albert Ginjaume

Em veig injustiment tractat pel ministeri espanyol i l'ambaixada no ha pogut fer res més que acceptar les seves pressions.


Ginjaume espera reunir-se amb el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, en les properes setmanes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.