Finlàndia reconeix que ha destituït el cònsol honorari, el valldoreixenc Albert Ginjaume, a petició del govern espanyol


Temes relacionats

Albert Ginjaume: 'És una caça de bruixes i m'ha tocat a mi' (25/feb/18)

El cònsol honorari de Finlàndia, el valldoreixenc Albert Ginjaume, destituït per reunir-se amb Conesa (25/feb/18)


  • Comparteix:

El cònsol honorari de Finlàndia a Barcelona, Albert Ginjaume, al consolat / Foto: ACN

El cònsol honorari de Finlàndia a Barcelona, Albert Ginjaume, al consolat / Foto: ACN

Finlàndia ha reconegut a través d'un comunicat que la destitució del cònsol honorari a Barcelona, el valldoreixenc Albert Ginjaume, respon a la petició del govern espanyol. Segons el text que l'ambaixada ha publicat al web, el govern de Mariano Rajoy al·lega que Ginjaume 'ha exercit activitats inadequades per un cònsol honorari'. Unes accions, apunten, 'relacionades amb la situació política que viu Catalunya en l'actualitat' i que fan referència al fet que el ja exdiplomàtic va convidar l'alcaldessa i presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, a un dinar amb cònsols acreditats a la capital catalana.

Ginjaume ha dit en declaracions a l'ACN que tot i les peticions que ha fet a l'ambaixada de Finlàndia per conèixer les causes que han propiciat la seva destitució, encara no li han donat 'cap motiu'.

Albert Ginjaume

He de dir que no m'han donat cap motiu tot i que ho he preguntat a l'ambaixada. M'han dit que el meu cessament bé perquè el Ministeri d'Afers Exteriors d'Espanya els ho ha demanat.


Malgrat tot, Ginjaume ha destacat que ha tingut 'tot el suport' tant de l'ambaixada com del ministeri d'Exteriors del país escandinau i 'dels finlandesos que són a Barcelona'.

Albert Ginjaume

M'han trucat personalment lamentant la destitució, m'han dit que han mirat d'evitar-la, però que no poden perquè estan obligats a seguir el que marca el conveni si Espanya ho demana. No he tingut cap més solució que acceptar les explicacions que he tingut de Finlàndia.


En aquest sentit, el comunicat de l'ambaixada també especifica que la feina dels cònsols honoraris està legislada per la Convenció de Viena. El text també diu que aquests diplomàtics exerciten el càrrec sota una autorització que atorga el país receptor i que sense aquesta aprovació el cònsol honorari no té condicions per seguir en el càrrec. Des de l'ambaixada puntualitzen que 'és imprescindible' que el representant tingui la confiança del país receptor.

El text conclou agraint la tasca que el valldoreixenc ha efectuat durant els 19 anys que ha representat Finlàndia, primer com a vicecònsol honorari i després com a cònsol general honorari a Barcelona.

El grup parlamentari d'ERC al Congrés ha entrat una sol·licitud per demanar explicacions al ministre d'Afers Exteriors, Alfonso Dastis, sobre aquest afer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.