Forces d'esquerra convoquen una marxa a Sant Cugat per unir-se a la manifestació del 8 de març


Temes relacionats

Sant Cugat prepara una cinquantena d'activitats per commemorar el Dia Internacional de la Dona (26/feb/18)

El ple aprova donar suport a la vaga feminista del 8 de març (19/feb/18)


  • Comparteix:

Cartell de la iniciativa

Cartell de la iniciativa

Les agrupacions polítiques locals d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i les Joventuts d'Esquerra Republicana (JERC), Dones amb Iniciativa, Podem, Procés Constituent (PC) i Moviment d'Esquerres proposen per segon any consecutiu una manifestació el 8 de març pels carrers de la ciutat. Amb el lema 'Ens volem lliures, ens sabem combatives', la marxa sortirà a dos quarts de sis de la tarda des de la plaça d'Octavià i arribarà a la plaça de Lluís Millet, on tindrà lloc la lectura del manifest d'enguany i les cançons de la coral Cantem les 40.

Un cop acabi l'acte els manifestants aniran amb Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a la convocatòria del centre de Barcelona, a dos quarts de set de la tarda a plaça Catalunya.

Els partits fan una crida als santcugatencs a unir-se als actes reivindicatius perquè, diuen 'encara queda molta feina per fer'. En aquest sentit, alerten d'un 'sistema heteropatriarcal que no té en compte i discrimina més de la meitat de la població'. Les agrupacions que signen la convocatòria també fan referència a la bretxa salarial i a la discriminació laboral que pateixen les dones, per la qual, asseguren, 'la lluita feminista ha de seguir ben viva els 365 dies de l'any'.

De la seva banda, el col·lectiu Dones amb Iniciativa explica que han de fer 'un pas més per visibilitzar totes les desigualtats i discriminacions' cap a les dones. A més, l'agrupació organitza aquest dilluns a les set de la tarda a l'Espai Comú del carrer de Sant Jordi una formació feminista amb el títol 'Posant-nos les ulleres violeta'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.