Cs proposa la creació del segell 'Sant Cugat concilia', per la igualtat entre homes i dones


  • Comparteix:

Els regidors de Cs, Aldo Ciprian, Munia Fernández-Jordán i Sergio Blázquez

Els regidors de Cs, Aldo Ciprian, Munia Fernández-Jordán i Sergio Blázquez

Cs vol que l'Ajuntament refermi el compromís amb la igualtat d'oportunitats laborals entre homes i dones amb la creació del segell 'Sant Cugat concilia'. A través d'una moció, el grup municipal vol que es 'fomenti i incentivi que les empreses facilitin la conciliació de la vida familiar i professional'. El segell, que ja s'aplica a ciutats com Alcobendas, s'atorgaria a aquelles companyies que realitzin bones pràctiques en aquest sentit. De fet, el text recull la possibilitat de crear un premi anual a la conciliació que reconegui la tasca d'aquestes empreses.

La formació explica que el percentatge de dones que treballen a temps parcial és més alt que el d'homes, ja que compaginen la vida laboral amb la familiar. La concentració d'empreses a Sant Cugat fa que Cs vulgui que la ciutat serveixi d'exemple. Ho explica la regidora del partit taronja, Munia Fernández-Jordán.

Munia Fernández-Jordán

La idea de crear el segell és per implicar el teixit empresarial. També pot servir com a exemple perquè les companyies creïn polítiques de conciliació.


De cara al Dia Internacional de la Dona, que té lloc aquest dijous, Fernández-Jordán ha explicat que la formació participarà als actes institucionals de la commemoració, però no secundarà la vaga ni les aturades convocades pels sindicats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.