Recoder aprova la creació de l'ens metropolità, sempre que es limiti a gestionar


  • Comparteix:

L'alcalde rebutja que la presidència de l'organisme estigui en mans de l'alcalde de Barcelona

L'alcalde rebutja que la presidència de l'organisme estigui en mans de l'alcalde de Barcelona

L'alcalde, Lluís Recoder, s'ha mostrat favorable a la recuperació de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, sempre i quan sigui un ens de gestió i no limiti les competències de la Generalitat ni vulneri l'autonomia local. Recoder ha descartat la possibilitat que l'alcalde de Barcelona presideixi aquest organisme, perquè considera que això alimentaria els tics expansionistes de la ciutat comtal.

En un debat amb altres alcaldes de l'entorn de Barcelona al programa 'La nit al dia' del Canal 33, Lluís Recoder ha aprovat la proposta de Pasqual Maragall de recuperar l'administració metropolitana de Barcelona. L'alcalde veu amb bons ulls que es recuperi l'ens supramunicipal amb funcions de gestió, però no com un contrapoder de la Generalitat.

Lluís Recoder

Nosaltres estàvem i estem en desacord amb la creació d'una administració metropolitana amb bandera i himne, que faci de contrapoder a la Generalitat. Crec que no es tracta d'això.


D'altra banda, Lluís Recoder s'ha mostrat contrari a què sigui l'alcalde de Barcelona qui presideixi la futura Àrea Metropolitana perquè, segons ell, això comportaria donar ales a la tendència expansionista de la capital catalana.

Lluís Recoder

No és bo que el president sigui l'alcalde de Barcelona. Des de Barcelona, la tendència de vegades és superar la barrera de Collserola per expandir la ciutat.


L'alcalde ha insistit en què la nova administració metropolitana ha de ser un ens de gestió, però no pot vulnerar l'autonomia municipal ni posar en dubte la identitat de les 36 poblacions que en formaran part.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.