Més d'un centenar de persones es concentren a l'ajuntament per commemorar el Dia de la Dona


Temes relacionats

Sant Cugat surt més que mai al carrer per sumar-se a les reivindicacions feministes ( 8/mar/18)


  • Comparteix:

Més d'un centenar de persones s'han concentrat aquest dijous al matí davant l'ajuntament de Sant Cugat per commemorar el Dia Internacional de la Dona. El consistori ha donat suport a l'aturada de dues hores per torn de CCOO i UGT per reclamar la plena igualtat entre homes i dones. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha estat l'encarregada de llegir un manifest de suport. Representants dels grups municipals del PDeCat, la CUP-PC, Cs, ERC-MES, ICV-EUiA i el PSC també s'han sumat a la concentració institucional. El PP no hi ha assistit en no veure's 'reflectit' en el manifest ni amb unes reivindicacions 'polititzades'.

La participació a la convocatòria ha estat formada, majoritàriament, per dones. Jordina Puntí, Marta Amill i Verónica Cordero, han atès els micròfons de Cugat.cat i han resumit les seves sensacions de la jornada.

Assistents

Tenim molta força i totes aquestes desigualtats podem superar-les / Han baixat molt pocs homes i això ha fet mal / Ens hem de fer valer.


L'alcaldessa, flanquejada per la gerent de l'Ajuntament, Carme Oliver, ha reivindicat el paper de les dones en tots els nivells socials. Conesa, que també ha donat suport a les demandes de la vaga, ha animat la ciutadania a fer les aturades de dues hores per torn i ha alçat la veu per l'empoderament femení.

Mercè Conesa

Hem d'implicar homes i dones a entendre que la societat millorarà si partim de la base del femenisme que reprova la violència domèstica i econòmica.


Des de la CUP-PC, la portaveu, Núria Gibert, ha expressat la necessitat de valoritzar el paper de la dona, entenent-lo com a element clau del sistema econòmic.

Núria Gibert

Som la meitat del món i la pobresa recau sobre aquesta meitat. Hauria de ser una reivindicació transversal. Va més enllà dels partits.


Cs ha assistit a la cita institucional però ha remarcat no compartir punts del manifest per incorporar aspectes polítics. Munia Fernández-Jordán és la regidora dels taronges.

M. Fernández-Jordán

El moviment feminista hauria de ser el contrari del que exposava el manifest. No se'l pot associar a temes ideològics.


La portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla, ha exposat que la lluita feminista s'ha de mantenir cada dia, però que en aquest 8 de març cal escoltar més que mai.

Mireia Ingla

En aquests moments hi ha una gran diferència en l'àmbit familiar i laboral. I avui ho hem de reivindicar més que mai.


Per ICV-EUiA, la regidora Roser Casamitjana s'ha complagut que enguany el 8 de març hagi agafat embranzida i s'hagi situat més en el mapa.

Roser Casamitjana

La vaga ha servit per sensibilitzar moltíssima gent. No s'havia visualitzant abans tant com ara.


El portaveu municipal del PSC, Pere Soler, també ha subratllat que la lluita en favor de la igualtat de gènere no ha de ser flor d'un dia.

Pere Soler

No s'entèn el socialisme sense el feminisme. Ens definim com a feministes i igualitaris.


La concentració, que obeeix a les mocions de suport a la vaga aprovada al darrer ple, ha reunit tots els grups municipals, tret del PP. El seu portaveu, Álvaro Benejam, ha expressat que no se senten 'còmodes' amb les reivindicacions del manifest i que la seva lluita és la d'assolir la igualtat d'una forma 'efectiva'.

Álvaro Benejam

No entrarem en què avui es vulgui fer una vaga de cures. Molta gent, homes i dones, ho necessiten. No ho entenem.


A Valldoreix també hi ha hagut concentració. Una vintena de persones s'han citat davant de l'EMD per fer una aturada 'per reclamar la igualtat efectiva entre dones i homes' i donar suport a les reivindicacions de la vaga.






  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.