Els grups d'esquerra de Sant Cugat, satisfets per la reducció del traçat del Quart Cinturó


  • Comparteix:

Asseguren que ara cal trobar alternatives per resoldre la mobilitat al Vallès

Asseguren que ara cal trobar alternatives per resoldre la mobilitat al Vallès

Les forces d'esquerra a Sant Cugat han aplaudit la decisió del president de la Generalitat, Pasqual Maragall, de reduir finalment el traçat del Quart Cinturó. PSC, ERC i ICV consideren que la nova proposta redueix l'impacte mediambiental del projecte, i afegeixen que ara cal treballar per buscar altres mecanismes per millorar la mobilitat al Vallès.

La reducció del traçat del Quart Cinturó ha satisfet les forces d'esquerra que estan representades a l'Ajuntament de Sant Cugat. El Partit Socialista de Catalunya, Esquerra Republicana, i Iniciativa per Catalunya-Verds destaquen que el nou traçat, que comprèn només el tram d'Abrera a Terrassa, suposa un menor impacte mediambiental.

El portaveu del grup socialista, Jordi Menéndez, remarca, a més, la importància de buscar noves vies de comunicació, alternatives a les autovies.

Jordi Menéndez

Hem de tenir present que moltes de les vies de comunicació són útils, però si volem trobar-ne d'alternatives que ens evitin trossejar el territori és molt millor


Des d'ERC també han valorat positivament la reducció del traçat. Per Eduard Pomar, portaveu dels republicans, amb aquesta decisió es preservaran una sèrie d'espais naturals que s'havien de veure afectats amb l'anterior projecte.

Eduard Pomar

El fet que s'hagi optat per limitar el traçat el Quart Cinturó és una demanda que ERC havia fet fa temps.


Per últim, Xavier Boix, portaveu d'ICV, ho considera tot un èxit i destaca la pressió exercida des de la formació ecosocialista en contra del Quart Cinturó.

Xavier Boix

Esperem que es faci el menys mal possible des del punt de vista mediambiental. És un èxit, ja que des de IC-V hem aconseguit que hagin desistit d'aquest projecte


Recordem que el projecte de construcció del Quart Cinturó era un dels motius que enfrontava els tres socis del govern català.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.