Sant Cugat controlarà l'estalvi d'aigua amb comptadors individuals als habitatges i locals


  • Comparteix:

L'ordenança tindrà en compte el consum de cada habitatge

L'ordenança tindrà en compte el consum de cada habitatge

La nova ordenança municipal per a l'estalvi d'aigua obligarà a la instal·lació de comptadors individuals volumètrics per controlar el consum d'aigua a cada habitatge, local i ús, en els casos d'edificis de nova construcció i rehabilitacions integrals. Es tracta d'una mesura prevista per fomentar l'estalvi d'aquest recurs i amb què l'Ajuntament vol fer front a efectes del canvi climàtic com la disminució de reserves d'aigua al país. De moment, l'ordenança, que haurà de rebre llum verda aquest dilluns al ple, no preveu sancions per a aquells usuaris que es consideri que malbaraten aigua.

Amb aquest mecanisme de control, el consistori estudiarà els usos de l'aigua que es fan; és a dir, si és per beure, cuinar o dutxar-se, si és per a la cisterna del wàter o bé si s'utilitza per a rec o neteja.

A banda de preservar l'aigua, l'Ajuntament ha vist motivada l'ordenança pel fet que el 66% del consum d'aquest recurs a Sant Cugat és domèstic. Així, anualment els santcugatencs gasten uns 4,4 milions de metres cúbics d'aigua. El regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, ha explicat els detalls de la normativa, que afectarà tota la ciutat.

Joan Puigdomènech

Els comptadors s'implantaran al control d'aigua de cada habitatge. També s'aplicarà als dipòsits municipals, per mantenir-los omplerts.


La normativa també preveu que els espais de 200 metres quadrats o més no edificats (en l'ordenança anterior afectava a partir dels 300) susceptibles de ser regats disposin de sistemes de captació d'aigua i que l'aigua sobrant de les piscines es reservi per a ser reutilitzada. Pel que fa als grans consumidors d'aigua (més de 5.000 metres cúbics per anys), la normativa els obliga a elaborar un pla de gestió sostenible del cicle de l'aigua. Es tracta d'una mesura que afectaria una cinquantena d'equipaments, com escoles, pavellons esportius, centres comercials i indústries.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.