El ple de les ordenances: l'estalvi d'aigua i la mobilitat en bici per la ciutat i Collserola, a debat


Temes relacionats

L'Ajuntament tindrà capacitat sancionadora per regular la circulació de bicicletes a Collserola (17/mar/18)

Cs vol una ordenança per a les bicis que refermi el compromís municipal amb la mobilitat sostenible (13/mar/18)

L'ordenança d'estalvi d'aigua de Sant Cugat serveix d'exemple per al Consell Comarcal del Maresme (30/jul/08)


  • Comparteix:

El ple tractarà la regulació de la circulació de bicis al parc natural / Foto: ACN

El ple tractarà la regulació de la circulació de bicis al parc natural / Foto: ACN

El ple d'aquest dilluns posarà sobre la taula els primers passos per dotar Sant Cugat d'ordenances diferenciades que regulin la circulació de bicicletes al Parc de Collserola i a la trama urbana. No serà l'única normativa que debatran els partits ja que abordaran la creació d'una nova ordenança per a l'estalvi d'aigua. Cugat.cat retransmet el ple municipal de Sant Cugat en directe a través de Facebook Live, a partir de les quatre de la tarda, amb l'inici de la sessió plenària. A les vuit hi haurà l'audiència ciutadana.

La moció institucional
A partir d'una moció original de Cs, el ple acordarà de forma institucional regular la mobilitat en bicicleta i altres ginys a Sant Cugat. Queda pendent saber si serà amb una ordenança o bé actualitzant la que aborda la circulació (1988), modificada parcialment fa cinc anys.

Mocions dels grups municipals
- La CUP-PC, el PDeCAT-Demòcrates, ERC-MES, ICV-EUiA i el PSC s'uneixen per donar suport als cantants de rap Valtonyc, Pablo Hasél i Elgio en defensa de la llibertat d'expressió. La proposta és original dels cupaires.

- ICV-EUiA, la CUP-PC, ERC-MES i el PSC porten una moció, en nom del Sindicat de Llogaters, per reclamar que el consistori 'condemni l'especulació'. També exigeixen que el govern espanyol derogui la Llei d'Arrendaments Urbans (LAU) i estipuli que la meitat de les futures promocions siguin de protecció oficial.

-ICV-EUiA, el PDeCAT-Demòcrates, ERC-MES i el PSC s'alien per aconseguir revertir les reclamacions de l’IVA a entitats culturals i mitjans de comunicació públics. És una idea dels ecosocialistes.

- La CUP-PC i ERC-MES volen desincentivar la feminització de la precarietat i internalitzar el servei de neteja dels edificis municipals. Els republicans s'han afegit a la proposta dels anticapitalistes.

- ERC-MES i ICV-EUiA alçaran la veu per reprovar la jutgessa Maria Elósegui per fer declaracions LGTBIfòbiques. Elósegui és jutgessa al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH).

- Cs ha concretat la moció perquè l'Ajuntament creï el segell 'Sant Cugat concilia' i així refermar el compromís amb la igualtat d'oportunitats laborals entre homes i dones. Els taronges busquen crear el Premi Sant Cugat per a empreses per bones pràctiques en favor de la conciliació de la vida personal i laboral, així com la consecució del mencionat segell.

- ERC-MES demanarà millorar la mobilitat i solucionar els problemes d’aparcament a Can Magí. Els republicans insten el consistori a implantar-hi la zona verda.

- El PP exigirà amb una moció garantir el dret a l’educació diferenciada. També vol que es reconegui la validesa d'aquest sistema i es rebutgi la idea que és discriminatori.

Punts del govern
En medi ambient, el PDeCAT-Demòcrates portarà a aprovació el requeriment a Foment perquè adopti mesures concretes per a l'apantallament acústic de l'AP7 a Mira-sol. En urbanisme, es debatrà la tercera modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM) per protegir Torre Negra. Un altre canvi de planejament serà a Can Cortés (les Planes) per evitar que s'hi construeixi a canvi de traslladar l'edificabilitat a Pla de Vinyet.

La sessió també tractarà punts econòmics relatius al pressupost i el pla estratègic de subvencions. També hi haurà una proposta d'aprovació de l'informe anual sobre l'activitat del Registre Municipal de Grups d'Interès.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.