El ple acorda requerir a Foment que comenci les obres per reduir l'impacte acústic a Mas Gener


Temes relacionats

Veïns de Mas Gener, escèptics davant el compromís de Foment de licitar les pantalles acústiques a l'AP-7 (27/feb/18)

Pas endavant de Foment per dotar el barri de Mas Gener de Mira-sol de pantalles acústiques (12/feb/18)


  • Comparteix:

L'AP7 al pas per Mas Gener / Foto: Google Maps

L'AP7 al pas per Mas Gener / Foto: Google Maps

El ple d'aquest dilluns ha acordat requerir al ministeri de Foment que comenci les obres de reducció de l'impacte acústic del soroll de l'AP-7 i la B-30 al seu pas per Mas Gener. L'objectiu és pressionar l'administració estatal perquè compleixi amb els terminis als quals es va comprometre i implica que, en cas que no es compleixi el requeriment, s'iniciïn accions judicials. El requeriment s'ha aprovat per unanimitat.

ESCOLTA-HO

L'equip de govern ja ha fet un estudi d'aquestes característiques i al requeriment reclama que s'apliquin les mesures que conté. La solució, segons ha explicat el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, passaria per unes pantalles acústiques de sis a 13 metres d'alçada. Puigdomènech ha alertat que l'incompliment d'aquest requeriment d'informació implicarà accions judicials per part del consistori.

Joan Puigdomènech

Aquest requeriment que es proposa enceta, si no és atès, un aprofundiment de la via legal per resoldre un incompliment manifest i crònic de la llei del soroll.


El PP, de la seva banda banda, s'ha sumat al requeriment, però ha reclamat la mateixa duresa cap a altres administracions quan no es compleixin compromisos. El portaveu, Álvaro Benejam, ha posat com a exemple l'escola La Mirada, on l'Ajuntament avançarà els diners per començar les obres de l'edifici que ha de construir la Generalitat.

Álvaro Benejam

Nosaltres amb La Mirada arribem a un conveni amb la Generalitat perquè no compleix. Nosaltres avancem els diners i, a sobre, perdonem un 20% dels diners que hi posem.


Al requeriment, l'Ajuntament aprofita també per demanar, amb menys prioritat, pantalles acústiques al pas per l'Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC) i pel Viaró, ja que consideren que són zones amb equipaments sensibles.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.