Sant Cugat mostra el seu rebuig als fons voltor i reclama la modificació de la Llei d'Arrendaments Urbans


  • Comparteix:

Promoció d'habitatges de protecció oficial de la plaça dels Rabassaires

Promoció d'habitatges de protecció oficial de la plaça dels Rabassaires

El ple municipal de Sant Cugat rebutja la presència de fons voltor a la ciutat i el seu suport a la modificació de la Llei d'Arrendaments Urbans (LAU) per allargar la durada dels contractes de lloguer de tres a cinc anys. Aquest acord és fruit d'una moció que la CUP-PC, ERC-MES, ICV-EUiA i el PSC han presentat en nom del Sindicat de Llogaters amb esmenes de PDeCAT-Demòcrates i que també insta l'Oficina Local d'Habitatge a assessorar i empoderar els llogaters davant possibles abusos. Tots els grups han votat a favor del text excepte el PP, que s'ha abstingut. Cs també s'ha abstingut al punt on es reclama la modificació de la LAU.

ESCOLTA-HO

Els grups proposants han cedit la paraula al Sindicat de Llogaters i una de les portaveus, Mariona Sòria, ha impel·lit els grups polítics a 'posar-se a treballar' per solucionar el problema de l'habitatge. També ha assenyalat que accepten les esmenes del govern perquè cal 'anar junts'. Sòria ha destacat la importància de significar-se contra la Llei d'Arrendaments Urbans.

Mariona Sòria

Han de seguir treballant en l'habitatge públic, però és important que s'hagin compromès a traslladar als grups parlamentaris la voluntat de canviar la LAU, és una llei que ens està fent fora de casa.


Com a resultat del text aprovat, l'Ajuntament reafirma el compromís de destinar la meitat dels edificis de nova construcció als barris de nou desenvolupament a habitatges de protecció oficial de gestió pública i municipal a un preu assequible.

El consistori ha refermat que el 100% d'habitatge públic que faci Promusa serà de lloguer. El departament de Serveis Socials també garantirà que la renda que marqui l'empresa municipal d'habitatge per a les persones que es consideren en risc d'exclusió residencial respecti els límits que marca la llei.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.