Sant Cugat lamenta el nomenament d'una jutgessa al Tribunal d'Estrasburg per haver fet declaracions 'LGTBIfòbiques'


  • Comparteix:

María Elósegui Itxaso en una entrevista a Euskonews / Foto: Euskonews

María Elósegui Itxaso en una entrevista a Euskonews / Foto: Euskonews

El ple de Sant Cugat lamenta el nomenament de María Elósegui Itxaso com a jutgessa del Tribunal Europeu dels Drets Humans (TEDH) per les seves opinions 'clarament LGTBIfòbiques'. A proposta d'una moció conjunta d'ERC-MES i ICV-EUiA, el plenari insta el TEDH a prendre les mesures necessàries perquè aquesta designació 'no afecti els drets dels ciutadans LGTBI' dels estats membres del Consell d'Europa. La iniciativa ha rebut el suport de tots els partits tret de Cs, que s'ha abstingut, i PP, que hi ha votat en contra.

ESCOLTA-HO

L'Ajuntament insta el govern espanyol a no presentar cap candidatura de persones LGTBIfòbiques per aquest càrrec o per altres organismes internacionals 'per evitar' que en un futur es puguin 'repetir nomenaments com el de María Elósegui Itxaso'. El regidor d'ERC-MES Èric Gómez ha llegit algunes de les frases que ha escrit la jutgessa en articles i intervencions públiques i ha assenyalat que és 'al·lucinant' que la proposin per al tribunal.

Eric Gómez

És al·lucinant que la proposi per al TEDH i més encara en la situació actual, on estats que formen part del Consell d'Europa s'està defensant la creació de camps de concentració per a persones homosexuals.


En les declaracions que citava Gómez, Elósegui hauria assegurat que l'homosexualitat és causa de 'diverses patologies' i que la transexualitat 'crea una severa disfunció que en no pocs casos condueix al suïcidi'.

El portaveu del PP, per altra banda, ha assenyalat que 'no coneixia' el cas d'aquesta jutgessa, però ha assenyalat que ella assegura que 'aplica la llei' i deixa de banda les seves creences. Álvaro Benejam ha apel·lat a la llibertat d'expressió i hi ha votat en contra.

El text també inclou l'adopció dels acords al govern espanyol, als grups parlamentaris del Congrés dels Diputats i el Senat, a l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa i al TEDH.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.