Llarena ordena la detenció a l'estranger de Puigdemont, Rovira, Serret, Comín, Puig i Ponsatí


Temes relacionats

2.000 persones diuen a Sant Cugat 'ni un pas enrere' en suport als 'presos polítics' (23/mar/18)

Romeva torna a la presó, amb Turull, Rull, Bassa i Forcadell (23/mar/18)


  • Comparteix:

Ponsatí, Puigdemon i Puig, a Brussel·les / Foto: ACN

Ponsatí, Puigdemon i Puig, a Brussel·les / Foto: ACN

El magistrat del Tribunal Suprem (TS), el santcugatenc Pablo Llarena, ha dictat ordres de detenció europea i internacional contra Carles Puigdemont i els consellers destituïts a l'estranger: Meritxell Serret, Antoni Comín, Lluís Puig i la santcugatenca Clara Ponsatí. Així mateix, ordena a la policia que detingui la secretària general d'ERC, Marta Rovira, que aquest divendres no ha comparegut davant del jutge. Tots ells estan processats per rebel·lió. En canvi, el magistrat santcugatenc deixa fora d'aquesta petició l'exdiputada de la CUP, Anna Gabriel -que és a Suïssa- perquè només està processada per desobediència. En aquest cas, però, continua vigent l'ordre de detenció a àmbit estatal.

El jutge del Suprem fa el pas després que la Fiscalia li ho hagi sol·licitat una vegada ha dictat la interlocutòria de processament. És a dir, ha anunciat que enviarà a judici 25 dels 28 investigats, 13 d'ells per rebel·lió.

Les ordres, d'abast internacional i europeu, s'han tramitat via Interpol i Sirene. Serà aquest òrgan administratiu el que les cursarà a tots els països. A banda d'aquestes peticions, Llarena recorda que continuen vigents les ordres a àmbit espanyol.

Actualment, els processats viuen a Bèlgica, Suïssa i Regne Unit. Aquest divendres, però, Puigdemont es troba fent diferents actes a Finlàndia.

Les ordres arriben el mateix dia que Llarena ha decretat presó provisional sense fiança per al santcugatenc Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull, Dolors Bassa i Carme Forcadell per risc de reiteració delictiva i per risc de fugida.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.