Romeva torna a la presó, amb Turull, Rull, Bassa i Forcadell


Temes relacionats

2.000 persones diuen a Sant Cugat 'ni un pas enrere' en suport als 'presos polítics' (23/mar/18)

Llarena ordena la detenció a l'estranger de Puigdemont, Rovira, Serret, Comín, Puig i Ponsatí (23/mar/18)


  • Comparteix:

El diputat d'ERC Raül Romeva saluda abans d'entrar a la seu del Tribunal Suprem, al costat de les exdiputades Dolors Bassa i Carme Forcadell / Foto: ACN

El diputat d'ERC Raül Romeva saluda abans d'entrar a la seu del Tribunal Suprem, al costat de les exdiputades Dolors Bassa i Carme Forcadell / Foto: ACN

El jutge del Tribunal Suprem (TS), Pablo Llarena, ha decretat aquest divendres presó provisional sense fiança per al santcugatenc Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull, Dolors Bassa i Carme Forcadell per risc de reiteració delictiva i per risc de fugida. Tant la Fiscalia com l'acusació popular de VOX havien sol·licitat l'ingrés a presó. Llarena també havia citat Marta Rovira, que no ha comparegut perquè ha marxat a Suïssa. El jutge ha processat els líders independentistes per rebel·lió i malversació, menys Forcadell, que només afronta rebel·lió. Ara ja són nou els empresonats per la causa del procés. Els exconsellers tornen a Estremera i Forcadell i Bassa ingressen a Alcalá Meco.

Pels delictes de rebel·lió i de malversació de fons públics, que pot suposar entre tres i vuit anys de presó, Llarena ha processat a més els exiliats Carles Puigdemont, Antoni Comín i la santcugatenca Clara Ponsatí, i els empresonats Oriol Junqueras i Joaquim Forn. Pel delicte de rebel·lió, el jutge també ha processat els exlíders de l'ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, també a presó.

Romeva, l'únic citat que ha mantingut l'acta de diputat juntament amb Turull i Rull, torna a la presó gairebé tres mesos després de deixar Estremera. Hi ingressava el 2 de novembre després del dictamen de la jutgessa de l'Audiència Nacional (AN), Carmen Lamela, de presó incondicional. Una resolució que també afectava Jordi Turull, exgerent de l'Ajuntament de Sant Cugat.

Raül Romeva
Romeva és doctor en Relacions Internacionals i llicenciat en Ciències Econòmiques per la UAB. Va ser eurodiputat a Brussel·les per ICV dos mandats. El 2015 va deixar la militància d'ICV, partit on militava des de 1989, per desavinences amb el posicionament de la formació respecte la independència. .

Romeva ha publicat diversos llibres de relacions internacionals i la situació política catalana i és membre de Castellers. El 2016 va convertir-se en conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència del govern Puigdemont després de ser el cap de llista independent de Junts pel Sí. Després del pas per la presó, el santcugatenc s'incorpora a la llista d'ERC.

Jordi Turull
Turull va començar la vida política com a regidor de CiU a Parets del Vallès, on va ser cap de llista en diverses ocasions. La tasca al món local també el situa com a interventor als ajuntaments de Gurb i Sant Vicenç de Castellet, cap de gabinet d'alcaldia a Sant Adrià de Besós i gerent al consistori de Sant Cugat, càrrec que va deixar el 2004 per entrar com a diputat.

El 2010 va ser nomenat portaveu del grup parlamentari de CiU. Tres anys després va passar a ser president del grup, un càrrec que va tornar a ocupar el 2015, però al capdavant del grup de Junts pel Sí. A la Generalitat, ha estat conseller de la Presidència i portaveu del govern.

A CDC, va ser president de la delegació del Vallès Occidental entre 2000 i 2004 i de la federació de comarques de Barcelona. Mai no va ocupar cap càrrec orgànic a la direcció del partit ni tampoc a l'actual PDeCAT. Aquest dijous passat no va assolir la majoria necessària per ser investit com a 131è president de la Generalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.