Ponsatí s'entregarà a les autoritats escoceses per respondre a l'euroordre d'arrest


  • Comparteix:

Ponsatí en una imatge d'arxiu / Foto: ACN

Ponsatí en una imatge d'arxiu / Foto: ACN

La policia escocesa ha confirmat aquest diumenge que ha rebut l'ordre d'arrest per a la santcugatenca Clara Ponsatí, que el Tribunal Suprem va dictar divendres. El cos, que ho ha comunicat a través de Twitter, ha explicat que després d'haver fet algunes investigacions per trobar-la, els ha contactat l'advocat de l'exconsellera, que està fent totes les gestions necessàries perquè s'entregui a les autoritats escoceses. Fa unes setmanes, l'exconsellera d'Ensenyament va marxar de Brussel·les per recuperar la plaça de catedràtica d'Economia a la Universitat de Saint Andrews, a Escòcia.




Reaccions
La primera ministra d'Escòcia, Nicola Sturgeon, ha expressat aquest diumenge la seva 'ferma oposició' a la decisió de l'Estat espanyol de 'buscar i empresonar dels polítics independentistes', però ha volgut mantenir-se al marge del procés obert al seu país arran de l'euroordre de detenció contra Ponsatí. 'Sé que molts voldrien que el govern escocès pogués fer o dir més, i ho entenc. Però també espero que s'entengui la importància de protegir el procés i la independència del nostre sistema legal', ha dit Sturgeon en un comunicat.

Segons la líder independentista, la llei escocesa protegeix el dret de Ponsatí d'oposar-se a l'extradició als tribunals i per tant 'és important que el govern escocès no digui res que pugui perjudicar la integritat d'aquest procés'. A més, Sturgeon ha dit que, per llei, 'els ministres escocesos no tenen el poder d'intervenir'.




De la seva banda, el rector de la Universitat de Glasgow, Aamer Anwar, ha anunciat aquest diumenge a la tarda que portarà la defensa de Ponsatí. 'Defensaré Clara Ponsatí dels intents d'Espanya d'extradir-la en el que considero que es tracta un cas de persecució política', ha piulat al seu compte de Twitter Anwar. El rector de la Universitat de Glasgow, escollit advocat de l'any 2017, ha afegit 'Crec que no hi ha garantia que els drets humans de Ponsatí siguin respectats als tribunals espanyols', a més d'adjuntar l'enllaç d'una notícia de la BBC on s'informa de l'ordre d'arrest contra l'exconsellera d'Ensenyament destituïda pel 155.






  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.