El Síndic de Greuges de Sant Cugat qualifica d''abús' la presó preventiva dels diputats electes


Temes relacionats

L'obertura d'iniciatives d'ofici i l'acostament a ciutadans i entitats, full de ruta del nou Síndic (30/nov/17)

El Síndic de Greuges de Sant Cugat condemna l'empresonament del govern cessat i l'aplicació del 155 ( 6/nov/17)


  • Comparteix:

Ramon Palacio va prendre possessió com a síndic local l'octubre de l'any passat / Foto: Localpres

Ramon Palacio va prendre possessió com a síndic local l'octubre de l'any passat / Foto: Localpres

El Síndic de Greuges de Sant Cugat alerta de la 'involució democràtica' a l'Estat espanyol i qualifica d''abús' les resolucions d'aquest divendres del jutge del Tribunal Suprem, el santcugatenc Pablo Llarena. En concret, el Síndic local assegura en un comunicat que ja ha traslladat al seu homònim català, que les actuacions judicials 'no poden interferir' en la composició parlamentària i que la presó preventiva vulnera els drets dels ciutadans a ser representats per qui han elegit en unes eleccions.

El Síndic de Greuges de Sant Cugat, Ramon Palacio, ha destacat en declaracions a Cugat.cat que l'objectiu del síndic és garantir els drets humans i les llibertats dels ciutadans, a més de la separació de poders.

Ramon Palacio

Els síndics de greuges tenen per missió la defensa dels drets humans i de les llibertats ciutadanes. En un estat de dret les intromissions d'un poder a un altre no són correctes i aquesta és la denúncia principal.


Palacio fa una menció especial també pels processats pel Tribunal Suprem que tenen o han tingut relació amb Sant Cugat.

Ramon Palacio

Aquests actes tenen una trascendència molt superior a l'àmbit local, però afecten també a la vida dels ciutadans de Sant Cugat. Com a Síndic de Sant Cugat entenc que és factible fer un posicionament global però aquest queda reforçat si els actes afecten a ciutadans que tenen vinculació amb la ciutat, com Jordi Turull i Raül Romeva.


El Síndic local considera que 'les difícultats polítiques s'han de resoldre en l'àmbit parlamentari i no en l'àmbit judicial' i es posa a disposició d'aquells ciutadans de Sant Cugat que vulguin traslladar les seves queixes al Síndic de Greuges de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.