L'ACM i l'AMI volen desmuntar el relat judicial i 'les mentides sobre l'1-O' amb testimonis d'alcaldes


Temes relacionats

L'alcaldessa, Mercè Conesa, viatja a Neumünster per donar suport a Carles Puigdemont (26/mar/18)

2.000 persones diuen a Sant Cugat 'ni un pas enrere' en suport als 'presos polítics' (23/mar/18)


  • Comparteix:

Reunió extraordinària de les executives de l'ACM i l'AMI / Foto: ACN

Reunió extraordinària de les executives de l'ACM i l'AMI / Foto: ACN

L'Associació Catalana de Municipis (ACM) i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), on s'integra Sant Cugat, s'han proposat desmuntar el relat judicial que ha portat a la presó els consellers destituïts pel 155, als 'Jordis', així com 'les mentides sobre l'1-O' que contenen els atestats policials. Per això, volen recollir i donar visibilitat a testimonis d'alcaldes que 'van viure el que realment va passar'. Les entitats municipalistes han acordat un pla d'actuació per 'internacionalitzar la causa catalana', 'accions jurídiques' i també actes d'activisme social a Catalunya.

Ho han explicat els presidents de l'ACM i l'AMI, David Saldoni i Josep Maria Cervera, aquest dilluns després d'una reunió extraordinària de les executives. Amb relació a les accions per a la internacionalització del conflicte, Saldoni ha remarcat que els alcaldes són 'homologables' a tot Europa i, per això, volen explicar 'de primera mà' als països que han rebut una euroordre de la justícia espanyola que 'la realitat dista molt del que diu' el Tribunal Suprem (TS). L'estratègia dels alcaldes s'articularà entorn grups de treball específicament centrats en la difusió del testimoni d'alcaldes a Suïssa, Regne Unit, Alemanya i Bèlgica, així com amb actes a l'estranger.

Els presidents de l'ACM i l'AMI han afirmat que prepararan un 'gran acte unitari' a Catalunya, els detalls del qual encara s'han de concretar, i al qual volen convidar alcaldes d'arreu del món i de la resta de l'Estat espanyol.

Les entitats municipalistes han afirmat que també emprendran 'accions jurídiques' i revisaran els atestats policials per a rebatre'n 'les mentides', amb el punt de vista d'alcaldes i ciutadans. Sobre les accions en l'àmbit judicial, Saldoni ha explicat que 'estan valorant la fórmula concreta' amb els assessors jurídics i que aquesta estigui 'coordinada amb les defenses de les persones a la presó i a l'exili'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.