Clara Ponsatí, en llibertat condicional amb mesures cautelars


Temes relacionats

Ponsatí inicia una campanya de micromecenatge per finançar la seva defensa (28/mar/18)

Llarena ordena la detenció a l'estranger de Puigdemont, Rovira, Serret, Comín, Puig i Ponsatí (23/mar/18)


  • Comparteix:

Ponsatí i el seu advocat, a la sortida de la vista a Edimburg / Foto: ACN

Ponsatí i el seu advocat, a la sortida de la vista a Edimburg / Foto: ACN

El jutge ha deixat aquest dimecres en llibertat amb mesures cautelars l'exconsellera santcugatenca, Clara Ponsatí. La justícia escocesa li ha retirat el passaport i ha fixat el 18 d'abril perquè Ponsatí afronti la petició d'extradició. La santcugatenca destituïda pel 155 s'ha lliurat a la polícia aquest dimecres a la comissaria d'Edimburg, dia en què s'ha donat a conèixer el 'crowdfunding' per finançar les despeses judicials de la seva defensa. De moment, ja porta recaptats més de 180.000 lliures.

Segons ha confirmat un portaveu de la Fiscalia d'Escòcia, Ponsatí s'ha oposat a la seva extradició i 'ha estat posada en llibertat sota fiança mentre el cas continua fins al 18 d'abril', quan està previst que pugui fer-se la pròxima vista. Amb tot, han matisat fonts de la Fiscalia, aquest dia no necessàriament té per què declarar Ponsatí. Des del ministeri públic han explicat que a Escòcia la 'fiança' entesa com a cautelars no implica necessàriament una quantitat de diners, sinó que poden incloure mesures com la retirada del passaport.

L'advocat de Ponsatí, Aamer Anwar, ha dit que l'euroordre del Suprem inclou delictes com la rebel·lió i la malversació de fons públics, pels quals la seva clienta pot arribar a afrontar penes de 30 i vuit anys, respectivament. En aquest sentit, ha afirmat que Ponsatí nega rotundament els càrrecs de què se l'acusa i 'se li fa difícil creure' que se la consideri responsable d'aquests delictes. Segons ha explicat Anwar, Ponsatí creu que els catalans 'intentaven expressar el dret democràtic de decidir el seu destí' i els únics 'responsables' de la violència són les forces policials espanyoles que van intentar aturar el referèndum.

De cara als pròxims passos, l'advocat ha assenyalat que la vista d'abril no té per què ser 'una vista sencera' i ha dit que Ponsatí sap que el procés judicial i el camí que encara queda per recórrer serà 'llarg'. Amb tot, ha destacat també que la seva clienta està 'humilment agraïda' amb tots els que li han donat suport i amb el govern escocès.

Campanya de micromecenatge
Amb dues hores ja s'havia superat l'objectiu inicial de 45.700 euros (40.000 lliures) i posteriorment s'ha elevat a 114.360 (100.000 lliures). Al vespre d'aquest dimecres, la iniciativa ja acumula més de 180.000 liures. La consellera cessada ha dit a través de la petició feta en la plataforma de mecenatge 'Crowdjustice':
'No us equivoqueu, tinc la intenció d'oposar-me a l'extradició vigorosament amb el meu advocat Aamer Anwar i el seu equip legal'. Ponsatí ha assolit a la tarda la quantitat compromesa i ha apuntat que tot el que sobri servirà per ajudar persones en la seva mateixa situació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.