En llibertat el santcugatenc Josep Lluís Alay, un dels ocupants del vehicle de Puigdemont


Temes relacionats

Sant Cugat ja té un Comissionat del Reial Monestir per millorar el monument (20/oct/15)


  • Comparteix:

Alay, en una imatge d'arxiu el 2012 / Foto: ACN

Alay, en una imatge d'arxiu el 2012 / Foto: ACN

El Comissionat del Reial Monestir, l'historiador santcugatenc Josep Lluís Alay, ha quedat en llibertat aquest dimecres a la nit, després de ser detingut a la tarda per la policia espanyola i prestar declaració per un delicte d'encobriment. Alay és un dels quatre acompanyants que viatjaven al cotxe amb Carles Puigdemont quan el van detenir a Alemanya. Els agents l'han arrestat a Barcelona, després de la seva assistència al ple del Parlament. Alay ocupa des del 2015 el càrrec de Comissionat del Reial Monestir, nomenat per l'Ajuntament, una responsabilitat sense sou ni relació contractual amb el consistori. Segons fonts municipals el paper d'Alay es limita a 'una col·laboració' de l'historiador en qualitat d'expert. Via Twitter, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha expressat 'tot el suport' al santcugatenc i als dos agents dels Mossos detinguts i posats també en llibertat.

Agents de la Comissaria General d'Informació de la policia espanyola també han detingut els dos mossos que acompanyaven Puigdemont en el viatge de tornada de Finlàndia a Bèlgica. Tots tres han estat posats en llibertat hores després, una vegada han declarat a la comissaria de la Verneda i a l'espera que els citi el jutge.

Al cotxe de Puigdemont viatjava també l'amic personal del president destituït, l'empresari Josep Maria Matamala, que no ha estat detingut. Segons fonts del ministeri d'Interior, les detencions d'aquest dimecres són fruit de les investigacions arran de l'ordre de la Fiscalia de l'Audiència Nacional per un delicte d'encobriment.

La Comissaria General d'Informació de la policia espanyola va obrir una investigació i va enviar aquest mateix dimarts un informe a la Fiscalia de l'Audiència Nacional per determinar si els dos agents, l'historiador i l'empresari havien comès alguna conducta delictiva per haver ajudat Puigdemont en el seu recorregut europeu. Segons la Fiscalia, podrien haver comès un delicte d'encobriment.

Qui és Josep Lluís Alay?
Alay és professor d'història a la Universitat de Barcelona (UB), Comissionat de la Direcció de Relacions Internacionals de la Diputació i Comissionat del Reial Monestir de Sant Cugat. Anteriorment, el santcugatenc havia estat director d'àmbit de Cultura, Coneixement i Promoció de la Ciutat.









  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.