ICV-EUiA vol que el ple reclami a l'Estat que els Ajuntaments recuperin l'autonomia en la inversió del superàvit


  • Comparteix:

Un moment de la presentació de la moció

Un moment de la presentació de la moció

El grup municipal d'ICV-EUiA presentarà al ple d'abril una moció perquè l'Ajuntament insti l'Estat a eliminar les restriccions en la utilització del superàvit municipal per part dels Ajuntaments. L'anomenada regla de la despesa, que impedia fer servir aquests diners per res més que per eixugar deute, s'ha anat flexibilitzant en els últims dos anys, però els ecosocialistes volen posar pressió ara a Hisenda perquè elimini del tot aquestes restriccions. Això permetria fer servir els més de 10 milions d'euros de superàvit d'aquest any en àmbits com la política d'habitatge, ha assenyalat el portaveu de la formació, Ramon Gutiérrez.

Dos acords centren el text dels ecosocialistes, un per instar l'Estat a promoure una reforma de la Llei d'Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera per permetre els Ajuntaments utilitzar lliurement el superàvit sense haver de generar nous ingressos que ho compensin, una mesura que el ple ja va reclamar el maig passat.

El portaveu d'ICV-EUiA, Ramon Gutiérrez. ha assenyalat que tot i que en els dos últims anys s'ha flexibilitzat el possible destí de les inversions, cal alliberar-ho del tot.

Ramon Gutiérrez

Gràcies a la pressió dels municipis s'ha pogut ampliar, però nosaltres estem reclamant que directament s'elimini aquesta definició i que l'Ajuntament sigui autònom.


El segon acord interpel·la la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) perquè pressioni el govern espanyol per fer aquest canvi en el grup de treball que té actualment amb el ministeri d'Hisenda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.