Reaccions en clau local a la sortida de Puigdemont de la presó alemanya


  • Comparteix:

Carles Puigdemon, a Suïssa / Foto: ACN

Carles Puigdemon, a Suïssa / Foto: ACN

Els polítics santcugatencs han reaccionat a la decisió del tribunal d'Schlewsig-Holstein de deixar en llibertat sota fiança el president destituït Carles Puigdemont i ha descartat acceptar la petició d'extradició pel delicte de rebel·lió, ja que considera que a Catalunya no hi va haver violència. El jutge ha explicat que només tramitarà la petició pel delicte de malversació de fons. L'alcaldessa, Mercè Conesa, i els exconsellers santcugatencs Raül Romeva, des d'Estremera, i Clara Ponsatí, des d'Edimburg, han celebrat la decisió a través de les xarxes socials. Aquesta última, com el senador Bernat Picornell, també ha celebrat que la justícia belga hagi deixat en llibertat sense mesures cautelars ni fiança els exconsellers Comín, Serret i Puig mentre es decideix si són extradits o no.





L'alcaldessa i presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha aprofitat la decisió de la justícia alemanya per exigir l'alliberament de la resta de 'presos polítics'.






Des de la presó d'Estremera, el santcugatenc Raül Romeva ha fet publicar una piulada on celebra l'alliberament.



També s'ha sumat a la celebració l'exconsellera Clara Ponsatí, que ha aprofitat per fer menció de la decisió de la justícia belga per deixar en llibertat sense mesures cautelars ni fiança els exconsellers Comín, Serret i Puig mentre es decideix si són extradits o no.



En clau municipal, la portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla, ha apuntat directament al magistrat santcugatenc del Tribunal Suprem Pablo Llarena.



També s'ha mostrat satisfet el senador santcugatenc d'ERC Bernat Picornell.



Qui ha tirat d'humor per celebrar la notícia ha estat l'exregidor i secretari de Tecnologies de la Informació i la Comunicació, Jordi Puigneró.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.