La Guàrdia Civil cita el santcugatenc Jordi Puigneró per tres delictes relacionats amb l'1-O


Temes relacionats

Jordi Puigneró rep la notificació del Constitucional per col·laboració amb l'1-O (21/set/17)


  • Comparteix:

Puigneró en una imatge d'arxiu / Foto: ACN

Puigneró en una imatge d'arxiu / Foto: ACN

La Guàrdia Civil ha citat a declarar aquest dilluns al secretari de Telecomunicacions, Societat Digital i Ciberseguretat de la Generalitat, el santcugatenc Jordi Puigneró per tres delictes relacionats amb la preparació del referèndum de l'1 d'octubre, segons ha avançat Rac1. A més de Puigneró, també han estat citats el director de l'Administració Oberta de Catalunya i el director del CESICAT. Els tres estan investigats per malversació de fons, revelació de secrets i desobediència, delictes les condemnes dels quals poden sumar 12 anys de presó i la inhabilitació per a càrrec públic.

Puigneró està citat aquest dilluns a les sis de la tarda a la caserna de la Guàrdia Civil de Travessera de Gràcia de Barcelona i a la citació, que els va arribar la setmana passada, se'ls comunica que estan sent investigats pel jutjat numero 13. El jutge que investiga el referèndum de l'1-O vol saber si el govern català estava al darrera de l'engranatge digital que ho va fer possible i si es van utilitzar dades personals sense permís, cosa que des del departament sempre han desmentit.

El salt de Jordi Puigneró a la política professional va arribar com a cap de gabinet de l'alcalde Lluís Recoder, al 2003. Entre 2005 i 2011 va assumir diferents responsabilitats com a regidor amb carteres com Relacions Institucionals, Comunicació i Seguretat Ciutadana. Puigneró va ser president de les seccions locals de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) del 2002 al 2003 i de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) del 2009 al 2012.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.