Puigneró, citat per tres delictes relacionats amb l'1-O, es nega a declarar davant la Guàrdia Civil


Temes relacionats

La Generalitat denuncia a la Comissió Europea 'els abusos i la censura de l'Estat' en l'accés a Internet (24/set/17)

Jordi Puigneró rep la notificació del Constitucional per col·laboració amb l'1-O (21/set/17)

Romeva, Ponsatí i Puigneró, els santcugatencs que figuren a les querelles de Fiscalia per l'1-O ( 8/set/17)


  • Comparteix:

Puigneró, atenent els mitjans el febrer / Foto: ACN

Puigneró, atenent els mitjans el febrer / Foto: ACN

El secretari de Telecomunicacions, Societat Digital i Ciberseguretat de la Generalitat, el santcugatenc Jordi Puigneró, s'ha negat a declarar aquest dilluns davant la Guàrdia Civil, que l'havia citat per tres delictes relacionats amb la preparació del referèndum de l'1 d'octubre. Puigneró, que continua en el seu càrrec, s'ha presentat a la caserna de la Guàrdia Civil de Travessera de Gràcia de Barcelona, però s'ha acollit al seu dret de no declarar perquè diu que la causa està 'judicialitzada'.

Puigneró està investigat pels presumptes delictes de desobediència, malversació i revelació de secrets, juntament amb el director de l'Administració Oberta de Catalunya i el director del CESICAT, també citats aquest dilluns i que tampoc no han declarat. Entre els tres delictes, les condemnes podrien sumar 12 anys de presó i inhabilitació de càrrecs públic. Tots ells s'han negat a declarar.

En una piulada, abans de presentar-se a la citació, Puigneró refermava el seu 'compromís personal, públic, vital, insubornable en defensa de la llibertat de Catalunya'.

El salt de Jordi Puigneró a la política professional va arribar com a cap de gabinet de l'alcalde Lluís Recoder, al 2003. Entre 2005 i 2011 va assumir diferents responsabilitats com a regidor amb carteres com Relacions Institucionals, Comunicació i Seguretat Ciutadana. Puigneró va ser president de les seccions locals de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) del 2002 al 2003 i de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) del 2009 al 2012.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.