Sant Cugat debatrà els passos a seguir per lluitar contra l'estigma de les malalties de salut mental


  • Comparteix:

El ple se celebrarà dilluns que ve / Foto: Localpres

El ple se celebrarà dilluns que ve / Foto: Localpres

El ple de dilluns que ve debatrà quines mesures i accions s'han d'adoptar des de l'Ajuntament per lluitar contra l'estigma social que pateixen les persones amb problemes de salut mental. La proposta és fruit d'una moció conjunta entre ICV-EUiA i el PDeCAT-Demòcrates després que els ecosocialistes presentessin un text inicial per demanar, entre d'altres coses, que Sant Cugat s'adherís a la campanya Obertament i el PDeCAT-Demòcrates presentés una moció alternativa on instava al plenari a seguir treballant en el marc de la taula de Salut Mental del municipi. Finalment la iniciativa arribarà al ple en forma de moció institucional.

Els grups municipals han decidit acordar un text amb la voluntat de visibilitzar les persones amb problemes de salut mental ja que el 80% d'aquest col·lectiu ha patit discriminació segons l'estudi 'L'estigma i la discriminació en salut mental a Catalunya el 2016'.

Així doncs, la voluntat de la proposta és seguir treballant amb la Taula de Salut Mental de Sant Cugat per implementar accions que millorin el benestar emocional d'aquestes persones i el de les seves famílies així com canviar actituds i comportament en relació als veïns i veïnes que pateixen aquests problemes de salut per reduir l'estigma i la discriminació que reben. El portaveu d'ICV-EUiA, Ramon Gutiérrez, ha fet un reconeixament a la feina que es fa des de la taula però ha instat el consistori a fer un pas més.

Ramon Gutiérrez

Nosaltres creiem que l'Ajuntament ha d'anar més enllà i a part de treballar les qüestions de benestar també ha de treballar contra l'estigma i la discriminació que són qüestions que afecten a tota la ciutadania i que s'han de traduir a través de campanyes i la visibilització d'aquest col·lectiu.


La consultoria social Spora Sinèrgies ha elaborat recentment una diagnosi sobre la salut mental a Sant Cugat i està treballant en una proposta tècnica de pla d'acció d'on en sorgiran les mesures i accions que cal portar a terme a la ciutat. Gutiérrez ha insistit que aquest pla s'ha de traduir 'no només en accions orientades a les entitats que treballen temes de benestar sinó també difondre i visibilitzar a les persones que tenen aquesta problemàtica'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.