Indignació a la plaça de la Vila per la vinculació dels CDR amb el terrorisme


Temes relacionats

El CDR de Sant Cugat participa al tall de l'A-2 a Alcarràs (27/mar/18)


  • Comparteix:

La pluja no ha fet minvar l'assistència

La pluja no ha fet minvar l'assistència

Unes 200 persones han fet front a la pluja i han clamat 'Tots som CDR' aquest dimarts a la plaça de la Vila per condemnar les detencions d'integrants del Comitè de Defensa de la República i les acusacions de terrorisme per a dos membres pels talls de carreteres de Setmana Santa. La Mesa de la República ha fet costat al comitè i, plegats, han denunciat la 'persecució' a l'entitat, la banalització del terrorisme i l''aberració' que suposa l'actitud repressiva de l'Estat espanyol.

El CDR local ha reprovat les detencions produïdes a diferents ciutats del país, sis d'elles amb motiu de les protestes davant el Parlament a finals de gener. L'altra ha estat la d'una veïna de Viladecans acusada de terrorisme i rebel·lió pels talls de carreteres i que ha estat traslladada a Madrid per la Guàrdia Civil per ordre de la Fiscalia de l'Audiència Nacional (AN) per passar a disposició judicial.

L'operació de la Guàrdia Civil busca pels mateixos delictes un altre membre, el qual es troba en crida i cerca. La viladecanenca se la considera 'coordinadora' dels CDR. El dispositiu continua obert i no es descarten nous detinguts.

Des del CDR de Sant Cugat han mostrat una absoluta repulsa pels fets, sobretot per la vinculació de terrorisme amb les mobilitzacions de Setmana Santa. Des de l'antiga Mesa del Sí, que ha canviat novament de nom -ara és Mesa de la República- han expressat la seva solidaritat amb el comitè. Així ho han demostrat les portaveus de la CUP-PC i ERC-MES, Núria Gibert i Mireia Ingla; la regidora del PDeCAT-Demòcrates, Carmela Fortuny, i el mebre de l'ANC, Jaume Asens.

Mesa de la Republica

L'Estat espanyol segueix incrementant la repressió / Tenim legitimitat per expressar la nostra voluntat als carrers / Hem de sumar-nos a les mobilitzacions, tots som CDR / És una banalització del concepte de terrorisme.


Els detinguts per les protestes davant del Parlament, en un operatiu dels Mossos, han quedat en llibertat amb càrrecs després de declarar a comissaria. Els acusen de desordres públics i desobediència a l'autoritat. Els arrestos s'han produït a Malgrat de Mar, Arenys de Munt, Òrrius, Solsona i el Pont de Vilomara.

Fonts de la investigació han precisat que les detencions no han estat ordenades per cap jutge sinó que es tracta d'unes diligències policials obertes arran dels fets del 30 de gener i que no tenen relació amb cap investigació sobre els CDR.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.