El PSC anuncia el trencament 'definitiu' amb el PDeCAT i lamenta 'manca de lideratge' del govern


Temes relacionats

El PSC, obert a reprendre el pacte de govern amb el PDeCAT-Demòcrates (23/feb/18)

El PDeCAT i el PSC trenquen l'aliança de govern a Sant Cugat de mutu acord ( 3/nov/17)


  • Comparteix:

Soler, durant la roda de premsa aquest dijous

Soler, durant la roda de premsa aquest dijous

El grup municipal del PSC ha anunciat aquest dijous el trencament 'definitiu' amb el PDeCAT-Demòcrates per aquest mandat després de la suspensió del pacte abans dels comicis catalans. Un trencament, de nou de 'mutu acord', que deixa el govern, diuen els socialistes, en una situació de feblesa al ple. El 155 i el clima de crispació política del país han estat els motius de la fractura amb l'equip de govern, al qual el PSC ha atribuït 'manca de lideratge'.

Aquesta vegada no ho han anunciat plegats, tot i les 'bones relacions' entre les dues formacions. El portaveu municipal del PSC, Pere Soler, ha explicat que el procés ha passat factura a l'aliança i que s'ha emportat 'per davant' el grup del PDeCAT-Demòcrates. L'exsoci de govern pronostica un futur delicat al grup de Mercè Conesa per estar ara sotmès 'al Dragon Khan' del procés.

Pere Soler

En aquest moment el govern municipal queda més dèbil. No s'ha sapigut mantenir amb fortalesa en les conviccions que ens van dur a l'acord. No li desitgem cap mal, però entenem que hi ha una manca de lideratge i que les coses no s'han fet com s'havien de fer.


Per al PSC, han estat dos mesos de converses que han coincidit amb un clima convuls a àmbit local i nacional. Soler ha lamentat l'atac a la seu, increpacions al carrer i 'el menysteniment' d'alguns partits de l'oposició.

El socialista ha apuntat que, en l'aritmètica plenària, estaran al costat de les iniciatives 'que afavoreixin el benestar de les persones' i que no es plegaran als interessos del govern ni tampoc del bloc de la CUP-PC, Cs, ERC-MES i ICV-EUiA. El socialistes faran gala, segons Soler, de ser coherents i de tenir 'criteri propi'.

Pere Soler

El PSC passa a l'oposició com a grup municipal autònom i amb criteri propi. Amb una actitud constructiva i propositiva com sempre ha estat. Tindrem una actitud favorable amb allò que afecti els punts que continuin en camí del pacte de govern i amb allò que portem al programa electoral.


Sobre el Pla d'Acció de Promusa, el socialista ha confirmat el seu vot a favor al ple i que després, dimitirà del seu càrrec com a conseller -en representació del govern- en el consell d'administració.

En política nacional, el portaveu municipal del PSC, amb un discurs més combatiu que fa sis mesos, ha dit que 'el 155 va ser la resposta a la provocació del govern de Puigdemont'. També ha reclamat la posada en llibertat dels 'presos polítics', però ha afirmat que l'exili dels altres fa un flac favor als companys empresonats. Sobre la vinculació dels CDR amb el terrorisme, Soler ha dit que 'algunes de les accions' van ser violentes i que van posar el país 'en una situació d'escac i mat'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.