ICV-EUiA, ERC-MES, Cs i la CUP-PC volen avortar el Pla d'Acció de Promusa i fer efectiva la reprovació del gerent

Els partits volen tenir més veu al consell d'administració de Promusa traslladant-hi la composició del ple


Temes relacionats

1.288 pisos fins al 2030, voluntat del govern en habitatge públic de lloguer per a Sant Cugat (12/abr/18)


  • Comparteix:

Els partits, avui en roda de premsa

Els partits, avui en roda de premsa

ICV-EUiA, ERC-MES, Cs i la CUP-PC volen la retirada del Pla d'Acció de Promusa 2030 elaborat pel govern perquè consideren que desatén les neccessitats dels santcugatencs en habitatge públic i que és 'poc ambiciós' i maldestre, en no resoldre abans esculls urbanístics a la Floresta i Mira-sol. Els quatre grups, que van votar en contra del pla a la junta general de Promusa, volen revertir la situació i porten, amb el suport del PP, una moció al ple de dilluns vinent per desactivar que l'alcaldessa tingui la potestat de nomenar amb majoria absoluta els membres del consell d'administració de l'empresa d'habitatge. També alerten que la reprovació de Lluís Hosta com a gerent no s'ha fet efectiva.

Actualment, la presidència del consell d'administració de Promusa té la potestat de nomenar el 50% + 1 dels consellers. Una funció que recau en l'alcaldessa i que per a l'oposició, tret dels socialistes, va ser una maniobra del govern de CiU a finals de l'anterior mandat per assegurar capacitat de decisió en l'habitatge de Sant Cugat.

Ara, amb un Pla d'Acció de Promusa pendent d'aprovació dilluns, aquests grups volen capgirar la composició dels consellers i demanen, via moció, traslladar-hi la representació del ple per donar més veu als partits que ara només tenen un representant. L'excepció era el PSC, que tot i tenir fins aquest dijous un pacte suspès amb el govern, encara mantenia les prerrogatives de quan era soci amb dos representants. El portaveu municipal del PSC, Pere Soler, ha afirmat aquest dijous que dimitirà del càrrec a Promusa després d'anunciar el trencament total amb el govern.

ICV-EUiA, ERC-MES, Cs i la CUP-PC han lamentat el vistiplau del PSC al pla. La mirada està posada en què farà el regidor no adscrit, Dimitri Defranc, que no va assistir a la junta general i que va possibilitar l'aprovació dels pressupostos amb una abstenció.

Preguntats sobre les propostes alternatives en habitatge com a oposició, la portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert, ha assegurat que s'han trobat 'la porta tancada' a l'hora de dialogar.

Núria Gibert

L'any passat es van vendre dos pisos amb la nostra oposició, perquè no tenim majoria. No ens creiem aquesta porta oberta amb tots els incompliments que hi ha hagut fins ara.


Gibert, presidenta del consell de barri de la Floresta, ha criticat que el Pla d'Acció inclogui actuacions al districte, quan el govern està treballant l'HPO amb la comissió de veïns. També han reprovat que no es comuniqui la creació de pisos a la Floresta a través de l'AMB, com apunta el document.

Els partits estan preocupats per l'aterratge de 660 pisos a Can Fontanals, darrere de l'Hospital General, en uns terrenys privats. El partit més recelós ha estat Cs que ha remarcat que Promusa s'ha vist afectata 'per assumptes turbis', en referència al cas de Teyco i la plaça de Rabassaires. Uns fets que va comportar, a través de la comissió informativa especial, la reprovació del gerent de Promusa, Lluís Hosta, que no s'ha fet efectiva. Ho ha apuntat la portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla.

Mireia Ingla

Una consellera delegada a canvi del gerent que estava reprovat. El gerent de Promusa segueix constant com a gerent i que, per tant, el govern no ha complert un acord del ple que per nosaltres era fonamental.


El portaveu de Cs, Aldo Ciprián, ha disparat contra el PSC per ser 'la crossa' de l'equip de govern.

Aldo Ciprian

Trobo a faltar el PSC que actua com a crossa de l'equip de govern en segons quins assumptes tèrbols. I com a assumpte tèrbol parlem de la gestió de Promusa els últims anys.


La regidora d'ICV-EUiA Roser Casamitjana ha dit que si han votat amb la CUP-PC, Cs i ERC-MES en contra del Pla d'Acció 'vol dir alguna cosa'.

Roser Casamitjana

Molts dels habitatges que proposaven estaven sotmesos a canvis en la planificació que poden tirar endavant o no. Canviar el funcionament del consell d'administració és cabdal.


Qui no va votar va ser el PP, que va abandonar la junta abans de la votació 'per motius personals' i, preguntat per Cugat.cat, es reserva fins dilluns anunciar el vot. Sí s'ha pronunciat sobre la moció que presenta amb la resta de partits i ha apuntat que el canvi de la composició del consell d'administració de Promusa és necessari.

Álvaro Benejam

Critiquem la gestió que s'ha fet fins ara a Promusa perquè mai no ha estat transparent. No volem la sobredimensió de l'equip de govern en el consell d'administració.


Per fer efectiu el canvi, la moció reclama la convocatòria d'una junta general extraordinària de Promusa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.