Conesa recorre al vot de qualitat per mantenir la composició del consell d'administració de Promusa


Temes relacionats

Injecció de 10 milions per a Promusa per fer habitatge públic de lloguer en els propers cinc anys (16/abr/18)

El govern defensa un pla d'habitatge que busca 'impactar en el mercat' (13/abr/18)

1.288 pisos fins al 2030, voluntat del govern en habitatge públic de lloguer per a Sant Cugat (12/abr/18)


  • Comparteix:

Conesa, durant el ple d'aquest dilluns / Foto: Localpres

Conesa, durant el ple d'aquest dilluns / Foto: Localpres

L'intent d'ICV-EUiA, ERC-MES, Cs, la CUP-PC i el PP perquè el consell d'administració de Promusa doti els partits de més capacitat de decisió s'ha frustrat amb el vot de qualitat de l'alcaldessa. Mercè Conesa ha blindat l'actual composició del consell, en què ella com a presidenta té la potestat de nomenar vuit dels 15 consellers. El vot de l'alcaldessa ha desbloquejat, en segona votació, l'empat entre els vots en contra del govern i el PSC i els vots a favor dels proposants de la moció , amb l'abstenció del regidor no adscrit.

ESCOLTA-HO

ICV-EUiA, ERC-MES, Cs, la CUP-PC i el PP pretenien que el consell d'administració de Promusa reproduís la composició actual del ple. Una iniciativa que demanava tornar al model anterior a la modificació de febrer de 2015, al final de l'anterior mandat, quan el nomenament de consellers anava a càrrec de la junta general de Promusa, formada pels 25 regidors del ple.

La tinenta d'alcalde d'Habitatge, Susanna Pellicer, ha carregat contra aquests partits per torpedinar l'acció de la ciutat en habitatge públic.

Roser Casamitjana

L'argument de la tinent d'alcalde de que posem pals a les rodes a l'habitatge de lloguer és fals, perquè si en alguna cosa estem d'acord és en la seva necessitat a la ciutat.


Pellicer no s'ha referit a la reprovació del gerent de Promusa, Lluís Hosta, un dels acords de la comissió informativa especial derivada del cas Teyco, i que segons l'oposició encara continua al càrrec. Aquests partits han assegurat que la seva moció respon a una voluntat de 'responsabilitat i justícia'. Roser Casamitjana és regidora d'ICV-EUiA.

Susanna Pellicer

Amb aquesta moció voleu bloquejar Promusa i és una crítica per la crítica.


ERC-MES ha reclamat la presència dels sindicats en el consell d'administració, Cs i el PP han denunciat l''opacitat' de l'empresa d'habitatge i la CUP-PC ha lamentat la falta de respecte a la tasca de l'oposició. El regidor no adscrit s'ha abstingut en no quedar 'clar' el seu paper a Promusa.

El portaveu del PSC, Pere Soler, ha aprofitat per anunciar la seva dimissió en el càrrec de vocal de Promusa, en representació del govern, ja que el pacte suspès amb el govern s'ha trencat definitivament. L'alcaldessa ha intervingut per recordar a ERC-MES que van pactar amb ells l'elecció de Francesc Sutrias, exdirector general de Patrimoni, com a representant dels republicans al consell.

Els dubtes del secretari
La cirereta del debat ha anat a càrrec del secretari, Josep Maria Rigau, que ha mostrat dubtes sobre la legalitat de la moció perquè el consell d'administració de Promusa es regeix per la legislació mercantil i no pel règim local. El secretari, tot i validar 'la legitimitat del text', ha expressat dubtes sobre si el registre mercantil pot inscriure les modificacions d'estatuts que reclama part de l'oposició.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.