El ple rebutja l'augment de la tarifa de l'aigua i tornarà a reclamar la gestió pública del servei


  • Comparteix:

L'augment de la tarifa finalment no repercutirà en el consumidor aquest any / Foto: ACN

L'augment de la tarifa finalment no repercutirà en el consumidor aquest any / Foto: ACN

El ple municipal s'ha posicionat en contra de l'augment de l'11,88% de la tarifa de l'aigua subministrada per Aigües Ter-Llobregat (ATLL) i la conseqüent repercussió econòmica en els consumidors. Un increment, però, que ja està suspès cautelarment per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) després d'un recurs de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). En una moció presentada pel PSC i aprovada amb esmenes del PDeCAT-Demòcrates i d'ICV-EUiA, el consistori també tornarà a reclamar a la Generalitat, quan es constitueixi el govern, a recuperar la gestió pública d'ATLL després de la seva privatització el 2015.

ESCOLTA-HO

El portaveu socialista, Pere Soler, ha explicat que es tracta d'una moció 'de posicionament polític'.

Pere Soler

És una moció de posicionament polític del consistori sobre un fet que ja té diverses instàncies i després d'un vot unànim.


Tots els grups hi han votat a favor tret del PP, que s'ha abstingut. El portaveu popular, Álvaro Benejam, ha explicat el posicionament del partit.

Álvaro Benejam

No entenem el sentit de presentar aquesta moció quan les administracions competents ja han pres la decisió d'anul·lar l'augment el preu de l'aigua. Des del PP apostem pel millor servei i amb el millor, i el pot oferir tant una empresa pública com privada.


El text també preveu incentivar la reducció del cànon general de l'aigua en el seu primer tram de consum, així com donar trasllat dels acords als ens supramunicipals competents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.