Els grups del ple no veuen suficient la proposta de diàleg i conciliació per Catalunya del PSC


  • Comparteix:

Els grups s'han posicionat en contra de la proposta socialista

Els grups s'han posicionat en contra de la proposta socialista

El ple municipal d'aquest dilluns ha rebutjat la moció del PSC a favor del 'diàleg i la reconciliació'. El text no ha convençut ni a sobiranistes ni a constitucionalistes i tampoc no ha comptat amb el suport d'ICV-EUiA. Tot i que s'ha votat en acords separats, cap dels cinc ha aconseguit prou suports per tirar endavant en una moció que ha estat incorporada d'urgència al ple.

ESCOLTA-HO

El portaveu socialista, Pere Soler, ha assegurat que la moció és una crida a recuperar la calma.

Pere Soler

Resoldre els conflictes en el marc de la política, no el l'enfrontament. Cal establir un marc de diàleg per trencar el bloqueig actual per cercar un procés de recerca de la reconciliació. Fem una crida a la calma i la serenor.


Els partits sobiranistes no s'han cregut la proposta del PSC i l'han acusat de no ser prou ferm en el suport als polítics que es troben a la presó. La tinenta d'alcalde de Presidència, Carmela Fortuny, ha considerat, per exemple, que el primer punt de la moció, que volia un compromís en 'la defensa del compliment de la llei', era 'excloent'.

D'atra banda, el regidor d'ERC-MES Ferran Villaseñor ha assenyalat que el seu partit ha votat a favor de mocions similars en altres municipis, però que el redactat d'aquesta no el poden aprovar. La CUP-PC, de la seva banda, ha desacreditat la formació socialista i la seva portaveu, Núria Gibert, l'ha acusat de 'mentir' i de col·locar-se en una 'falsa neutralitat'.

PP i Cs han coincidit en valorar la voluntat de resoldre la situació amb diàleg, però rebutgen l'afirmació que s'estigui judicialitzant el procés. La regidora de Cs, Munia Fernández-Jordán, ha assenyalat que la moció no cita alguns aspectes 'de la realitat que es viu a Catalunya' com, segons ha afirmat, el 'cop a la democràcia' de les lleis de desconnexió aprovades al setembre pel Parlament de Catalunya.

La portaveu d'ICV-EUiA, que s'ha abstingut, Roser Casamitjana, ha argumentat que 'els costa acceptar l'argument que cal respectar les decisions judicials' en el cas de l'atribució dels delictes de rebel·lió i sedició per als acusats en presó preventiva. Tot i això, també ha remarcat que senten 'empatia per la Catalunya que s'ha sentit violentada per la unilateritat' del govern de la Generalitat durant el procés.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.